Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τα 10 «πρέπει» του 2016 !


   Σας προτείνουμε 10 απλά βήματα για ένα καλύτερο 2016.
   Φύλαξε το κείμενο και δες την πρόοδο σου μέσα στο νέο έτος που ξεκινά!







 

1) Πήγαινε τουλάχιστον ένα ταξίδι

   Το πού και το πότε είναι δική σου επιλογή. Και εξαρτάται φυσικά από τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις. Κοντά ή μακριά, σημασία έχει να δεις καινούργια πράγματα, να συναντήσεις άλλους ανθρώπους, να καταλάβεις καλύτερα τον κόσμο μας…





 
2) Πες τη συγγνώμη που χρωστάς…

 
   Όλοι χρωστάμε σε κάποιον μία συγγνώμη. Κάποιον έχουμε αδικήσει. Σε κάποιον μιλήσαμε άσχημα, κάποιον πληγώσαμε. Και αν είναι φυσιολογικό να πληγώνεις πού και πού, το πιο σημαντικό είναι να το αναγνωρίζεις και να το λες σ’ αυτόν που πλήγωσες. Και εκείνος θα νιώσει καλύτερα, αλλά και εσύ!



3) Πες «σ’ αγαπώ» σ’ εκείνον που δεν το έκανες
 
    Και όπως χρωστάμε μία «συγγνώμη» σε κάποιον, στα σίγουρα έχουμε κάποιον που θέλουμε να του πούμε «σ’ αγαπώ», αλλά δεν το κάναμε το 2015 ή και το 2014… ή και το 2013 κ.ο.κ. Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως μας αγαπούν. Το 2016 δεν πρέπει να περάσει χωρίς να βγουν αυτές οι δύο μαγικές λέξεις από το στόμα σου!

 

 
4) Γίνε εθελοντής
     Ο εθελοντισμός είναι μία από τις πιο σημαντικές ασχολίες που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος. Από οικονομική βοήθεια στο Χαμόγελο του Παιδιού μέχρι εθελοντική αιμοδοσία, βοηθάς αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Συν τοις άλλοις, νοιώθεις και εσύ καλά διότι ξέρεις ότι έχεις πραγματικά δράσει για κάτι σημαντικό.
 
 
 
 
5) Πέρασε περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας
  Γιαγιάδες, παππούδες, θείους, ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και κατηφορίζουν τη ζωή. Το έχουν ανάγκη. Δεν είναι εύκολο να νιώθεις μεγάλος, το ξέρουμε ακόμα και εμείς που είμαστε 30+! Λίγο περισσότερο χρόνο τον αξίζουν και τον χρειάζονται.
 
 
 
 
6) Βάλε ένα στόχο
    Κάτι σημαντικό, όχι κάτι μικρό. Κάτι που δεν είναι εύκολο και που χρειάζεται χρόνο. Κάτι που όμως με πολλά μικρά βήματα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σ’ έναν χρόνο. Κάτι που θέλεις να αποκτήσεις, υλικό ή πνευματικό. Κάτι που κοστίζει ή όχι, δεν έχει σημασία. Φτάνει να είναι ένας -όχι πολύ εύκολος- στόχος.
 
 
 
7) Μάθε κάτι που δεν ήξερες
   Ξεκίνα μία ξένη γλώσσα ή μαθήματα τέχνης, κατασκευών. Ξεκίνα μαθήματα αναρρίχησης ή μαθήματα ξιφασκίας! Ο,τι γουστάρεις!










8) Μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα

   Αυτό είναι φιλοσοφία ζωής και χρειάζεται δουλειά. Γράψτο σ’ ένα χαρτί και βάλτο κάπου να το βλέπεις κάθε μέρα. Μην αφήνεις τίποτα για αύριο όταν μπορείς να το κάνεις σήμερα. Το αύριο κανείς δεν το γνωρίζει. Ε, εννοείται δεν εννοούμε να πας να πληρώσεις τον λογαριασμό του ρεύματος! 





9) Σβήσε άχρηστα πράγματα από το Facebook
    Άχρηστες σελίδες, με ηλίθια θέματα και με δεκάδες ηλίθιους που τσακώνονται στα σχόλια. Τα σβήνεις… χθες. Το 2016 πρέπει να αποτοξινωθείς από τη ηλιθιότητα που σε πνίγει! Με τον χρόνο που θα κερδίσεις μπορείς να κάνεις τα υπόλοιπα 9 βήματα της ευτυχίας που σου προτείνουμε!
 
10) Σήκω από τον καναπέ…
   Είναι δελεαστικός ο άτιμος. Αλλά σου κάνει το μυαλό σούπα! Τον περιορίζεις όσο μπορείς. Ένα τέταρτο την ημέρα; Ένα τέταρτο. Δέκα λεπτά; Δέκα λεπτά. Έστω και πέντε. Πέντε λεπτά λιγότερα στον καναπέ κάθε μέρα Χ 366 ημέρες το χρόνο (είναι δίσεκτο το 2016) = 1830 λεπτά = 60 ώρες. Πόσα πράγματα μπορούμε να μάθουμε σε 60 ώρες; Άπειρα!





Πηγή: http://www.peristerinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: