Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Απολογισμός 2ετιας έργων και δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερπινής


Αγαπητοί μας συμπατριώτες
και συμπατριώτισσες, 


  Θεωρώντας ότι ο Σύλλογος Κερπινής δεν είναι απλώς τα μέλη του Δ.Σ., αλλά ο κάθε απλός Κερπινιώτης και φίλος του χωριού μας, έχουμε την επιθυμία να προχωρήσουμε στην ενημέρωση όλων σας για τα πεπραγμένα της διετίας από τη στιγμή που αναλάβαμε δράση .
   Το απερχομένο Δ.Σ., ξεκίνησε τη πορεία του σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για όλη τη χώρα. Η οικονομική ευμάρεια που θα προωθούσε τη δημιουργία μεγάλων έργων δεν υπήρχε. Μέσα σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση, στο μικρό μας χωριό, κάναμε τα πάντα, με την βοήθεια σας για να κρατήσουμε ζωντανή την ύπαρξη του πολιτιστικού συλλόγου και να κάνουμε πράξη έργα που αφορούν το πολιτιστικό και καλλωπιστικό στοιχείο στο χωριό μας
Ενώ λοιπόν τα πενιχρά οικονομικά του συλλόγου δεν άφηναν περιθώριο για την πραγματοποίηση των οραμάτων μας, είναι αξιοσημείωτα όλα όσα καταφέραμε σε αυτά τα δύο χρόνια .





Παραθέτουμε παρακάτω – με ημερολογιακή σειρά –  τα έργα και τις δραστηριότητες του Συλλόγου και των μελών του για την 2ετια Αύγουστος 2014-Αύγουστος 2016

 ·   ·        Αυγούστος-Σεπτέμβριος 2014 :

·        Συμμετοχή του Χορευτικού τμήματος της Κερπινής στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Σκεπαστό Καλαβρύτων.

·        Έγιναν Χορευτικές Εκδηλώσεις, 14 Αυγούστου, από το  χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

·        Συμμετοχή του Χορευτικού τμήματος της Κερπινής στην 9η Γιορτή Φασολάδας στην Κέρτεζη Καλαβρύτων.

·        Το Δ.Σ του συλλόγου πραγματοποίησε  με εθελοντική εργασία των μελών του Δ.Σ. αλλά και συγχωριανών μας, τις παρακάτω εργασίες:

  • Αποκατάσταση και συντήρηση του ζωγραφικού έργου της πλατείας
  • Αλλαγή του σκέπαστρου (κεραμίδια) με τσιμεντογωνία του τοιχίου  που βρίσκεται το ανωτέρω ζωγραφικό έργο, (υλικά: Δωρεά Αφοι Μέρμηγκα και εθελοντική εργασία του προέδρου της κοινότητας Κώστα Σπυρόπουλου).
  • Βαφή του παρακείμενου τοίχου του ζωγραφικού έργου (εθελοντική   εργασία του κ. Γιάννη Ζαφειρόπουλου).
  • Βαφή του φράχτη που βρίσκεται περιμετρικά του πλατάνου στην πλατεία.
  • Συντήρηση και βαφή του καθίσματος στο τοιχίο του Αγίου Ανδρέα, (εθελοντική εργασία Δημήτρη Καλλιόπουλου).
  • Συντήρηση και βαφή των ξύλινων επιφανειών του περιπτέρου που βρίσκεται στην κάτω γειτονιά, έναντι του ιερού ναού της Παναγίας, (εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου).
  • Συντήρηση και βαφή των ξύλινων επιφανειών του κιγκλιδώματος παραπλεύρως της γέφυρας στην κάτω γειτονιά, (εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου).
  • Βαφή των γραμμάτων όλων των μνημείων που έχουν ξεθωριάσει καθώς και μαρμαροτριβή προκειμένου να ανανεωθούν τα μαρμάρινα μέρη των μνημείων, (με εθελοντική εργασία του Δημήτρη Καλλιόπουλου).
  • Τοποθέτηση δύο νέων κάδων Απορριμμάτων στην πλατεία του χωριού.
·        29 Αυγούστου 2014: Προσφορά καφέ & εδεσμάτων στα γραφεία του Συλλόγου μας επ’ ευκαιρίας του Πολιούχου του Χωριού μας ( Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου).
·        Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 :Πραγματοποιήθηκε Αιμοληψία, προληπτικού ελέγχου (ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΟ, κλπ.) λαμβάνοντας δείγματα αίματος από τους κατοίκους του χωριού μας και εξέταση του σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο στην Αθήνα.

·        18 Οκτωβρίου 2014: Κυκλοφόρησε και είχε μεγάλη επιτυχία, το ημερολόγιο του Συλλόγου Κερπινής για το έτος 2015.


·        Κυριακή 7-12-2014: Συμμετείχε ενεργά στο Μνημόσυνο για τα 71 Χρόνια (1943-2014), από το Ολοκαύτωμα της Κερπινής, με προσφορά καφέ & εδεσμάτων στα γραφεία του Συλλόγου μας..

·        7 Δεκεμβρίου 2014: Έκανε Θεατρικό δρώμενο-εκδήλωση τιμής , στην Εστία Καλαβρύτων με μουσικό και θεατρικό δρώμενο για τους πεσόντες από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στις 8 Δεκεμβρίου του 1943 από το μέλος του Δ.Σ. Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη.

 

·        7 Μαρτίου 2015: Πραγματοποίησε με μεγάλη  επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κερπινής στο Κέντρο ¨Έσπερος¨ στο Αίγιο.


·         7 Ιουνίου 2015: Έγινε ομαδική εθελοντική εργασία για τον καθαρισμό του χωριού μας.


·        Ιούνιος  2015:
o   Τοποθέτηση 2 καθρεπτών στις 2 γέφυρες στο δρόμο Κερπινής Καλάβρυτα -Ιμπραήμ βρύση (Ο ένας δόθηκε δωρεά του Βασίλη  Μ. Μέρμηγκα.)
o   Έγινε Συντήρηση, επισκευή και βαφή της παιδικής χαράς που είναι στην Αγία Βάρβαρα.
o   Έγιναν ηλεκτρολογικές εργασίες στο σχολείο για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
o   Έγιναν από το Σύλλογο κόψιμο δέντρων και κόψιμο χόρτων σε όλο το Χωριό.

·        Σάββατο 25 Ιουλίου 2015: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία του χωριού ,με την βοήθεια των μελών του Συλλόγου  επ’ ευκαιρίας της εορτής της  Αγίας Παρασκευής του. (παραμονή της Αγίας Παρασκευής)


·        8 & 9 Αυγούστου 2015: Έλαβε μέρος στην Γιορτή Αλόγου στα λιβαδάκια Κερπινής.


·        Αυγούστου 2015: Μαθήματα χορού με εθελοντική εκμάθηση  από την Ευτυχία Καραπατή και συμμετοχή στις χορευτικές εκδηλώσεις στα Σουδενά καθώς και στις εκδηλώσεις στις 14 Αυγούστου στο Χωριό μας.


·        13 Αυγούστου 2015: Πραγματοποιήθηκε εργαστήριο συγγραφής και εικονογράφισης παραμυθιών για παιδιά, με αποτέλεσμα την δημιουργία παιδικού βιβλίου με θέμα το χωριό μας.


·        15  Αυγούστου 2015:  Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, με την βοήθεια των μελών του Συλλόγου, άλλη μια αξέχαστη βραδιά στην πλατεία της Κερπινής με Dj και χορό από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας. 


  • 16  Αυγούστου 2015: Πραγματοποίησε Κουκλοθεατρική παράσταση στην πλατεία του χωριού μας από το μέλος του Δ.Σ. την εκπαιδευτικό-λαογράφο και ερευνήτρια Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη και του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Κέντρου "ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ" .

  • 17 & 18  Αυγούστου 2015: Πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Πηλού για παιδιά από την Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη, που είναι εκπαιδευτικός-λαογράφος και ερευνήτρια.

·        22 Αυγούστου 2015: Για πρώτη φορά διοργανώθηκε γιορτή με την επωνυμία «Γιορτή πίτας» στο χώρο του Δημοτικού  Σχολείου Κερπινής.


·        29 Αυγούστου 2015: Προσφορά καφέ & εδεσμάτων στα γραφεία του Συλλόγου μας κατά τον εορτασμό του πολιούχου του Χωριού μας ( Αγίου Ιωάννη του προδρόμου).

  • Νοέμβριος 2015: Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Συλλόγου Κερπινής για το έτος 2016.

·        5 Δεκεμβρίου 2015: Όπως κάθε χρόνο τελέσθηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο στην μνήμη των αδικοχαμένων συγχωριανών μας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943,με προσφορά καφέ & εδεσμάτων στα γραφεία του Συλλόγου μας.

  • 26 Μαρτίου 2016: Πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερπινής στο Κέντρο ¨Έσπερος¨ στο Αίγιο.
  • Μάιος 2016: Πραγματοποιήθηκε τελικά η επανα-ηλεκτροδότηση του Δημοτικού Σχολείου μετά από πολλές ενέργειες του Συλλόγου μας από τον Δήμο Καλαβρύτων. 
  • Έγινε φωταγώγηση στο Παλιό Γεφύρι της κάτω Γειτονιάς με Δωρεά και εθελοντική εργασία τοποθέτησης  από τον Θεόδωρο Μ. Μέρμηγκα.
Ιούνιος 2016:
    •  Έγινε περιποίηση, βαφή και κλείσιμο αρμών, στις πόρτες και τα παράθυρα του Δημοτικού Σχολείου.
    • Έγιναν αισθητικές παρεμβάσεις στην βρύση του «Σταυράκη» και στη βρύση στην Κάτω Γειτονιά.
    • Έγινε συντήρηση και βαφή των ξύλινων επιφανειών του περιπτέρου που βρίσκεται στην κάτω γειτονιά και τοποθέτηση κεραμιδιών έναντι του ιερού ναού της Παναγίας.
    • Έγινε τοποθέτηση με γλάστρες και φύτευμα εποχιακών λουλουδιών στην πλατεία του Χωριού μας.
Ιουλίου 2016:
    • Έγινε Εθελοντική επιχείρηση Καθαριότητας από τον Σύλλογο Κερπινής στο Χωριό μας.
    • Έγινε επισκευή, συντήρηση, βαφή  και μπήκαν κεραμίδια στο ξύλινο  στέγαστρο δίπλα στην Παναγία

     o   Έγιναν από το Σύλλογο κόψιμο δέντρων και κόψιμο χόρτων σε όλο το Χωριό.


Αύγουστος 2016:
    • Μαθήματα χορού με εθελοντική εκμάθηση  από την Παναγιώτα Καραπατή και συμμετοχή στις χορευτικές εκδηλώσεις στα Σούδενα καθώς και για τις εκδηλώσεις ανήμερα της Παναγίας στο Χωριό μας .
    • Έβγαλε διαφημιστικές μπλούζες εμφάνισης για τα παιδιά του χορευτικού του Συλλόγου.
    • Τοποθέτηση «τερμάτων» στο γήπεδο στα άνω-Αλώνια του χωριού μας και αγορά Μπάλες (2 ποδοσφαίρου –μπάσκετ & Βόλεϊ).

     o   Συντήρηση, βαφή και περιποίηση του ξύλινου περιπτέρου στου Σταυράκη την βρύση ,καθώς και στην ξύλινη επιγραφή είσοδο χωριού και στα ¨Μάρμαρα¨ & παγκάκια του Χωριού μας.


·        2015-2016:Συμμετοχή στις εκδηλώσεις των γειτονικών χωριών ,με σκοπό την συνεργασία των Συλλόγων.


  Επίσης στο γραφείο του Συλλόγου τοποθετήθηκε τηλεόραση 32 ¨ με κεραία και βάση στήριξης, με επιμέλεια της  κ. Νικολίτσας Βλάντη, η οποία προσφέρθηκε από τον συμπατριώτη μας –δωρητή του χωριού μας και Ανώτατο Δικαστή, Αντωνόπουλο Ευθύμιο.

   Σε μια εποχή δύσκολη για την πατρίδα μας και όλους εμάς, όπου οι οικονομικές δυνατότητες είναι πλέον περιορισμένες, που δυστυχώς ο τόπος μας φθίνει δημογραφικά και οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, στον «Πολιτιστικό Σύλλογο Κερπινής» προσπαθούμε «να κρατήσουμε την φλόγα αναμμένη», να ομορφύνουμε τον τόπο μας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή μας, με σεβασμό στις αξίες και τις παραδόσεις της Πατρίδας μας.
Είμαστε πλέον λίγοι και δεν μας περισσεύει κανείς. Ότι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Σύλλογος μας και ότι πρόκειται να γίνει, στηρίζεται αποκλειστικά στην δική σας συμμετοχή,  αγαπητοί συμπατριώτες, συγχωριανοί και φίλοι της Κερπινής.
Σας καλούμε και την νέα  περίοδο, να στηρίξετε τις προσπάθειές μας με την ενεργή συμμετοχή σας στα δρώμενα του Συλλόγου και όλοι μαζί να δώσουμε τον καλό αγώνα για την πρόοδο του χωριού μας και των ανθρώπων του.

Όλοι μαζί μπορούμε, συνεχίζουμε ………..


              Σας Ευχαριστούμε πολύ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Απερχομένου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΠΙΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: