Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

120 χρόνια Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, για τα Καλάβρυτα.

 To Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016,κυκλοφόρησε η πρώτη ατμομηχανή με κάρβουνο, που κατασκευάσθηκε το 1891, η ΔΚ-8001, ο γνωστός "Μουτζούρης", από τα Καλάβρυτα στη Στάση Κερπινής και πάλι, στα Καλάβρυτα. Ήταν  η πρώτη ατμομηχανή με κάρβουνο όπου λειτουργούσε από τις 10 Μαρτίου 1896 και μέχρι το 1959.
  Η Επισκευασμένη, από τον ΟΣΕ αμαχοστοιχία και με επιβάτες, τον πρέσβη της Ελβετίας, τη Διοίκηση του ΟΣΕ, με τον πρόεδρό του και Καλαβρυτινό, με καταγωγή
από το Σιγούνι, Δικηγόρο Αθηνών Γιώργο Αποστολόπουλο, το Διευθύνοντα Σύμβουλό του Κώστα Πετράκη, τους βουλευτές του νομού μας, Κώστα Σπαρτινό και Ιάσονα Φωτήλα, την πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ.Σταυράκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος, Δημήτρη Δριβίλα και Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, κ.Παπαγγελόπουλο, τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ κ.Θεοφανόπουλο, το Δήμαρχο Αιγίου Θανάση Παναγόπουλο, τον πρώην νομάρχη και δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κατσικόπουλο, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, το βοηθό δημάρχου Νίκο Μαγκαφά, τους προέδρους των συλλόγων φίλων του Οδοντωτού και του Σιδηροδρόμου, δημοσιογράφους και εργαζομένους των τραίνων.
Ενώ τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με την κυκλοφορία Ειδικών Συλλεκτικών εκδόσεων, αναδεικνύουν  την επέτειο των 120 χρόνων λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων.        

         Στο Σταθμό των Καλαβρύτων, τους υποδέχθηκε η Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων, με χαρούμενες και γιορταστικές νότες, που εντυπωσίασαν τους επισήμους και τους πολλούς επισκέπτες, που είχαν συγκεντρωθεί στο Σταθμό. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Καλαβρύτων, έγιναν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί καθώς και παρουσίαση των επετειακών γραμματοσήμων, που κυκλοφόρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού, από την πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Σταυράκη και παρουσίαση του λευκώματος του συγγραφέα-φίλου του Οδοντωτού, Γιώργου Νάθενα, "Ο Οδοντωτός, Διακοφτό-Καλάβρυτα-120 Χρόνια, Ιστορία-Παρουσίαση-Περιήγηση", από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρύτων, Χρίστο Φωτεινόπουλο.
Δείτε φωτογραφίες από τις Εκδηλώσεις









Δεν υπάρχουν σχόλια: