Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πολιτιστικές διαδρομές μέσω εφαρμογών ψηφιακής ξενάγησης στη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος -ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση εφαρμογών ψηφιακής ξενάγησης μέσω προσωπικών συσκευών των επισκεπτών, δημιούργησε μία πλατφόρμα ηλεκτρονικής ξενάγησης. Πρόκειται για εφαρμογή κινητών συσκευών που υποστηρίζει τη βιωματική ξενάγηση του επισκέπτη εντός του Μουσείου, αλλά και εκτός αυτού στα περιβάλλοντα μνημεία που το πλαισιώνουν και συνδέονται με το γεγονός του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Αναλυτικότερα, κάθε επισκέπτης κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή, μπορεί να ξεναγηθεί ψηφιακά, σε δεκατρείς (13) επιλεγμένους «σταθμούς» στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στη συνέχεια μπορεί να συνεχίσει την περιήγησή του και σε άλλα εννέα (9) ιστορικά σημεία εκτός Μουσείου που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτό, όπως για παράδειγμα ο Τόπος Εκτέλεσης, το ιστορικό Νεκροταφείο κ.ά.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλα τα σύγχρονα λειτουργικά κινητών συσκευών και κάνει χρήση των διαθέσιμων τεχνολογιών της συσκευής, όπως για παράδειγμα την υπηρεσία γεωγραφικού προσδιορισμού, προκειμένου να παρέχει μια διαδραστική εμπειρία.
Η εφαρμογή είναι δίγλωσση-Ελληνικά, Αγγλικά- και παρέχει και τη δυνατότητα στον χρήστη να αναγνώσει την πληροφορία ή να την ακούσει ηχογραφημένη.

Το έργο «Ανάπτυξη εφαρμογής πολιτιστικής διαδρομής» (Ψηφιακή περιήγηση) στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στα μνημεία της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org), και έχει ως στόχο οι επισκέπτες-προσκυνητές να γνωρίσουν βιωματικά, όπως παραπάνω τονίστηκε, τη βαρύτιμη πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: