Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

3η γιορτή παραδοσιακής πίτας στο πανέμορφο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου μας.

Μια πολύ όμορφη βραδιά απόλαυσαν δεκάδες Κερπινιώτες και φίλοι του χωριού μας καθώς και όσοι παραβρέθηκαν στο πανέμορφο προαύλιο Χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κερπινής ,το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στην 3η γιορτή παραδοσιακής πίτας που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κερπινιωτών και Φίλων.
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία  του Πολιτιστικού Σύλλογου Κερτεζιτών «Στριφτόμπολας» με την πρόεδρο Γεωργία Χασαποπούλου, τον παπά Ανδρέα Ρηγόπουλο, και άλλα μέλη, και ο παπά- Γιώργης από το χωριό μας ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του για το πως πρέπει το χωριό μας να μεγαλώσει με τη γνωστή ποιητική ομιλία που τον διακρίνει.
  Ο Σύλλογος βράβευσε με τιμητική πλακέτα την χοροδιδάσκαλο Δέσποινα Γερμόλα (το βραβείο παρέλαβε ο αδερφός της) για την αφιλοκερδή προσφορά της για τη λειτουργία χορευτικού το οποίο πήρε μέρος με νέα χορευτικά μοτίβα και τίμησε την Κερπινή στις εκδηλώσεις του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών στην Κλειτορία και τα Καλάβρυτα, αλλά και τα παιδιά του χορευτικού (το βραβείο παρέλαβε η Γαλάτεια-Ιωάννα Βασιλοπούλου).
Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καραπατή αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συλλόγου τόνισε ότι
«σχεδιάζουμε και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση στην επόμενη μάζωξη που θα γίνει στο Αίγιο να βραβεύσουμε όσα παιδιά συμπατριωτών πέτυχαν φέτος στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, αλλά και εκείνα που παίρνουν πτυχίο με ένα συμβολικό ποσό που μας κάνουν  περήφανους ως χωριό και ως Κερπινιώτες.

 Επίσης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα γίναμε αποδέκτες παραπόνων για την μην διοργάνωση μουσικο-χορευτικής εκδήλωσης με ζωντανή μουσική, η διοργάνωση της οποίας απαιτεί ενεργό συμμετοχή και εθελοντισμό, για τον οποίο δεν δείχνει να υπάρχει μεγάλη προθυμία.
Άλλοι εκπολιτιστικοί σύλλογοι με δράση σε αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν μεγάλη προσφορά από χέρια, κάτι που δεν φαίνεται να λειτουργεί –όπως θέλουμε -εδώ. Όλοι μπορεί να έχουμε μια ιδέα, όμως πρέπει όλοι να βάλουμε και πλάτη.
 Επανέλαβε ότι μείναμε λίγοι και κανείς δεν περισσεύει. Κανείς δεν είναι μεγάλος για να μπορεί μόνος του και κανείς δεν είναι αμελητέος και μικρός για να περισσεύει.».


Επίσης ο Σύλλογο μας τύπωσε και μπορείτε να προμηθευτείτε, δύο όμορφα Μπρελόκ, το ένα με το σήμα του Συλλόγου μας και το άλλο με το σήμα-το ιστορικό έμβλημα του τότε Δήμου
Κερπινής ( εκδόθηκε  στις 24ης Ιουνίου 1886 ):« …(ίνα ) η σφραγίς του δήμου Κερπινής φέρη έμβλημα εν τω μέσω μέν τον Ηρακλήν φέροντα επ’ώμων την χρυσόκερων έλαφον ή καταδιόκοντα αυτήν», κύκλωθεν  δε τας λέξεις «Δήμος Κερπινής»…» ,στην τιμή των 5 € το καθένα για την ενίσχυση του Συλλόγου ,αλλά και ως αναμνηστικό ενθύμιο.


Επίσης έγινε Λαχειοφόρος με αρκετά Δώρα και με κυριότερο μια Τηλεόραση Samsung 28'' HD .

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί για άλλη μια φορά την κ.Μαρία από τη γνωστή ταβέρνα της Πλατανιώτισσας «Το Ποτάμι» για τις δυο γευστικότατες πίτες που έφερε, καθώς και τον Αντώνη Τριανταφύλλου (Παραπέντε) για τις στριφτόπιτες που έφτιαξε και προσέφερε, αλλά και όλους όσους δημιούργησαν τις δικές τους ξεχωριστές πίτες.
   Όμως ξεχωριστή ήταν η έκπληξη που επεφύλαξε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καραπατή η οποία προσέφερε στο τέλος της γιορτής βραστό.
Το γλέντι –γιατί τα εδέσματα έφυγαν γρήγορα-συνεχίστηκε μέχρι  τα ξημερώματα.

Αναλυτικά τα ονόματα που έφτιαξαν και προσέφεραν στους παρευρισκόμενους τις γευστικότητες πίτες είναι:
·       Βλάντη Νικολίτσα
·       Γκριντζά Μαρία
·       Δούκα Τασία
·       Καλλιά-Πετροπούλου Νάνσυ
·       Καραπατή Παναγιώτα
·       Κος Κολαΐτης Γιώργος
·       Λελούδα-Τσωμή Μαρία από την Ταβέρνα ¨Το Ποτάμι¨ στην Πλατανιώτισσα.
·       Μανωλοπούλου –Μάρα Ντίνα
·       Σπάνου –Χρυσάνθου Ευσταθία
·       Σπυροπούλου Τασία
·       Σπυροπούλου –Χρυσάνθου Παναγιώτα
·       Στεφανοπούλου Άντζελα
·       Τάσσου -Σώρα Ουρανία
·       Τριανταφύλλου Αντώνης (Παραπέντε) από την Ταβέρνα στην Ζαχλωρού
·       Τσάφου -Βασιλοπούλου Αγγελική
·       Χρυσάνθου Μαρία

Δείτε πλούσιο Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:














































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: