Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Αξιοθέατα
Ο ιστορικός Δήμος Καλαβρύτων με έδρα του τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων είναι σε απόσταση μόλις 77 χλμ από την Πάτρα και 200 χλμ από την Αθήνα, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και κατέχει υψηλή θέση στις προτιμήσεις των φυσιολατρών και των σπορτίφ.
Χιονοδρομικό Kέντρο Καλαβρύτων :Οverdoseχιονιού σε δώδεκα πίστες συνολικού μήκους 20 χλμ. στο Χελμό σε υψόμετρο 1700μ.έως 2,340μ. Απέχει 14χλμ.από τα Καλάβρυτα και 204 από την Αθήνα
  Φαράγγι Βουραϊκού Ποταμού - Οδοντωτός Σιδηρόδρομος : Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων και η μοναδική διαδρομή του μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων μια βόλτα που κόβει την ανάσα .Σπήλαιο των Λιμνών

Δεκατρείς κλιμακωτές λίμνες, μοιρασμένες σε τρία επίπεδα, στα έγκατα ενός σπηλαίου, με εξερευνημένο μήκος 1980 μέτρα και το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου προς το παρόν ανέρχεται σε 500 .Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης.


Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας:


O πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, η πρώτη δηλαδή σημαία του Ελληνικού Έθνου


Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου:

Είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακόΕίναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιά
Τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος", όρος Χελμός  Tο υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος" στο όρος Χελμός βλέπει από τον Σεπτέμβριο του 2004, σε απόσταση 7 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη !


 Ο ιστορικός και μαρτυρικός τούτος χώρος συνδέεται άρρηκτα με τα γεγονότα της κατοχής και κυρίως με τη φρικτή τραγωδία της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Της Μαύρης Δευτέρας των Καλαβρύτων που συγκίνησε και θα συγκλονίζει όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Στις πηγές του Αροανίου, ο οποίος είναι υδροδότης του Λάδωνα και 7,5 χλμ.υπάρχει το ιχθυοτροφείο που λειτουργεί στην περιοχή του Πλανητέρου κάτω από την προστατευτική ομπρέλα των πλατάνων και το ψιθυριτό του νερού. Εδώ έχει αρχίσει ακόμη και η παραγωγή σολομού, ποικιλίας του Ειρηνικού Ωκεανού.
Λίμνη Τσιβλού
 

Είναι ίσως από τις πιο βαθιές αναπνοές που παίρνει το τοπίο στην ορεινή Αχαΐα, η αλπική λίμνη του Τσιβλού που με την αναπάντεχη παρουσία της συναγωνίζεται και σχεδόν ξεπερνά σε ομορφιά το περίφημο ελατόδασος της Ζαρούχλας που περιβάλλει με πράσινα «τσίνορα» το βαθύ της μπλε.
Η Τσιβλού βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις ελάχιστες που υπάρχουν στην ορεινή Πελοπόνν
ησο.

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακελαριάς:


Ο πολυτιμότερος θησαυρός είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και το κιούπι με το θαυματουργό λάδι. 
Πλατανιώτισσα

Φυσικό Μνημείο από συστάδα τριών τεράστιων πλατάνων μέσα στο οποίο έχει διαμορφωθεί μικρός ναός με την πολύτιμη εικόνα της Παναγίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: