Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σφοδρό Κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις, πλημμύρες ,κατολισθήσεις και καταστροφές πλήττει τα ορεινά Καλάβρυτα.


Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από χθες τα Καλάβρυτα με κύρια χαρακτηριστικά την σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά ενώ έχουν σημειωθεί μεγάλες Πλημμύρες, και κατολισθήσεις σε όλο το ορεινό δίκτυο των Καλαβρύτων με αποκορύφωμα την καταστροφή της γέφυρας στην  Κλειτορία!

"Θάφτηκαν"κάτω από το χιόνι τα κτίρια στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων.


 

 ΔΕΙΤΕ Απίστευτες ΦΩΤΟ από το μέτωπο της κακοκαιρίας-

 
Η γέφυρα στην Κλειτορία όπου Ξεχείλισε ο ποταμός και έπεσε η γέφυρα!



 
 
             Το χιόνι κοντεύει να σκεπάσει τα κτίρια στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων.
Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του χιονιού που πέφτει από χθες ασταμάτητα που τα κτίρια στις ψηλές πίστες του Χιονοδρομικού κοντεύουν να … εξαφανιστούν.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του kalavrita-ski μέχρι και το σαλέ που βρίσκεται στην Β' Λάκκα έχει καλυφθεί από το χιόνι, ενώ ακόμη και τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατάφεραν μόλις στις 12.30 μετά το μεσημέρι να προσεγγίσουν τα δύσκολα σημεία του χιονοδρομικού.


Η γέφυρα στην Κλειτορία όπου Ξεχείλισε ο ποταμός και έπεσε η γέφυρα!


Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που πέφτουν από χθες στην περιοχή του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων. Πλημμύρες στην κοιλάδα του Βουραϊκού ποταμού και του Λάδωνα, κατολισθήσεις οδοστρωμάτων και καταπτώσεις βράχων συνθέτουν το δυσμενές τοπίο.
Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα είναι η καταστροφή του τοίχου αντιστήριξης «ποδιού» της γέφυρας που βρίσκεται στην Επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Τρίπολης, στον Κλειτόριο ποταμό, «τον ξεροπόταμο» και συνδέει την Κλειτορία με την Τρίπολη και τα χωριά Κρινόφυτα, Λυκούρια και Παγκράτι.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας, και η Αντιδήμαρχος Χαρά Γεωργακοπούλου, επισκέφθηκαν και έκαναν αυτοψία στη γέφυρα, διαπίστωσαν την επικινδυνότητά της και ως άμεσα μέσα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων οχημάτων και πεζών, σε συνεργασία και με το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, διέκοψαν την κυκλοφορία από τη γέφυρα.
Ως πρόσφορη εναλλακτική οδός επικοινωνίας με την Κλειτορία προτείνεται και ορίστηκε η διαδρομή:
Παγκραταίικα Καλύβια – 111 Εθνική Οδός – Φιλαίικα Καλύβια – Φίλια – Λευκάσιο – Κλειτορία και αντίστροφα.
Η διαδρομή αυτή θα ακολουθείται για όσο διάστημα χρειασθεί να μείνει κλειστή η γέφυρα στον Κλειτόριο ποταμό.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, με σχετικά έγγραφά του και με επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητά την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας ακόμη και με την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας (τύπου Belley), προκειμένου να μην αποκλεισθεί η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Δήμου, η Κλειτορία, και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοί της, οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: