Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Θετικά αποτελέσματα στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για 3η συνεχή χρονιά !


Παρουσιάστηκε ο ετήσιος απολογισμός λειτουργίας


    Με θετικά οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε με ανακοίνωσή του, για την φετινή οικονομική χρήση 2012-2013 η επιχείρηση του  Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Τα αποτελέσματα στα έσοδα και τον αριθμό εισιτηρίων δείχνουν ότι το χιονοδρομικό Καλαβρύτων είχε μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στις δυσκολίες των καιρών, γεγονός που, μέσα στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, αποτελεί μια πολύ θετική είδηση.
    Τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:  Οι εισπράξεις από άμεσες δραστηριότητες κατά την οικονομική χρήση, που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2013, υπολογίζονται στο ποσό των €1.380.000 περίπου, υπολειπόμενες κατά 7% από τις αντίστοιχες εισπράξεις της προηγούμενης περιόδου 2011-2012, που ήταν όμως μια χρονιά-ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και έσοδα.

   Ο αριθμός εισιτηρίων στο ίδιο διάστημα παρουσιάζεται κατά 18% υψηλότερος από τον μέσο όρο της τελευταίας 7ετίας. Αυτό αναλύεται σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στους χιονοδρόμους, κάμψη όμως για τους επισκέπτες, φίλους του βουνού. Συμπερασματικά βλέπουμε ότι οι λάτρεις της χιονοδρομίας αυξάνονται συνέχεια παρά την οικονομική κρίση. Φαίνεται ότι ο αθλητισμός και η επαφή με τη φύση είναι μια σημαντική ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και ότι όλο και περισσότεροι χιονοδρόμοι επιλέγουν τα Καλάβρυτα. Ωστόσο, οι συνέπειες της κρίσης φαίνονται μέσα από τη μείωση των απλών επισκεπτών, δηλαδή των μεμονωμένων ή των οικογενειών που επιλέγουν βόλτα και αναψυχή στο Χελμό.
   Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ευθύμιος Βαζαίος στην παρουσίαση του απολογισμού ανέφερε τα εξής: Ήταν μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, αφού στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης καταφέραμε να διατηρήσουμε την κερδοφορία της επιχείρησης στο ύψος εκείνης της προηγούμενης σεζόν που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ. Η κίνηση της φετινής περιόδου συνολικά σημείωσε μικρή κάμψη, κυρίως λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων. Παρόλα αυτά και σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας 7ετιας, η κίνηση στο ΧΚΚ φαίνεται σημαντικά αυξημένη”.
    Υπενθυμίζεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο, λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια υπό το καθεστώς Α.Ε. ΟΤΑ. Βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος Καλαβρύτων και επικεφαλής του Δ.Σ. της επιχείρησης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κύριος Γιώργος Λαζουράς.  Η επιχείρηση αποτελεί τον κύριο άξονα για τη τουριστική ανάπτυξη των Καλαβρύτων και η λειτουργία του ενισχύει καθοριστικά τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ γίνονται δράσεις επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες και την αξιοποίηση των σημαντικών αξιοθέατων που βρίσκονται εκεί.  Η έμπρακτη συνεισφορά φαίνεται και άμεσα στην τοπική κοινωνία, αφού 65 Καλαβρυτινοί εργάστηκαν φέτος στο χιονοδρομικό κέντρο και το 30% των άμεσων εισπράξεών του διανεμήθηκε πίσω στην κοινωνία, μέσω μισθοδοσίας και παροχών προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων μισθωτών υπηρεσιών. 
   Αναφορικά με τη μελλοντικά σχέδια για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ο κος Λαζουράς δήλωσε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για την μελλοντική του ανάπτυξη: Με την ολοκλήρωση του Master Plan, έχει προχωρήσει και η ανάθεση μελετών ωρίμανσης για τα έργα βελτίωσης που αντιστοιχούν στην Α’ φάση υλοποίησης του Master Plan. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης για τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό.
    Ο φετινός απολογισμός του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων δείχνει για ακόμα μια φορά ότι μια τεχνοκρατική διοίκηση, ευθυγραμμισμένη με τους στόχους και τις επιδιώξεις των μετόχων (Δήμος Καλαβρύτων),  φέρνει θετικά αποτελέσματα και βάζει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, τόσο της ίδιας της επιχείρησης αλλά και ολόκληρης της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :