Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο Κερπινιώτης Γιώργος Καρκούλιας με τον Έξυπνο «οδηγό» Smart Guide βραβεύτηκε ανάμεσα στις 3 πρώτες θέσεις Ελληνικής επιχειρηματικότητας!


  Η επιχειρηματική πρόταση smartguide του  συμπατριώτη μας Γιώργου Καρκούλια και  του Νίκου Θράβαλου είναι στις 3 πρώτες από τις 730 προτάσεις του φετινού Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας..
   Με μια έξυπνη ηλεκτρονική συσκευή ,τον Έξυπνο «οδηγό» smartguide που στοχεύει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, βραβεύτηκε ο  Γιώργος Καρκούλιας και ο Νίκος Θράβαλος.

Το Smart Guide είναι μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης, η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές.


 




Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευση των νικητών και όχι μόνο από το 2014, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Γουλανδρής. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Microsoft, η Kick Athens, η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.
Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά στις τρεις εταιρίες που βραβεύτηκαν φέτος, η μια αφορούσε ηλεκτρονικό ντελικατέσεν, η δεύτερη μετατροπή θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική κι η τρίτη αφορούσε σε υποβοήθηση μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης, η οποία λέγεται Smart Guide κι αφορούσε στους Γιώργο Καρκούλια και Νίκο Θράβαλο.

Οι νικητές θα λάβουν άμεσα συνολική χρηματοδότηση ύψους €1.000.000, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring), καθώς και ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης. Μάλιστα, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερα από 730 επιχειρηματικά σχέδια.

    Θα θέλαμε να τον συγχαρούμε όχι μόνο για το βραβείο του και το δημιουργικό του  δαιμόνιο να εφευρίσκει και να πρωτοστατεί  συνεχώς με νέες ιδέες αλλά περισσότερο για την δύναμη και το σθένος της ψυχής του να υλοποιεί αυτά τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα ,καθώς επίσης και για την μεγάλη του συνεισφορά, στον  Φάρο Τυφλών της Ελλάδος .
 
Δείτε επίσης ένα προηγούμενο  αφιέρωμα : 
Γιώργος Καρκούλιας : Mια εξέχουσα προσωπικότητα από την Κερπινή Καλαβρύτων με παγκόσμια ακτινοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: