Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Στις 8 & 9 Αυγούστου η γιορτή Αλόγου στα Λιβαδάκια Κερπινής.



  Το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Λιβαδάκια » Κερπινής η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια γιορτή του Αλόγου από τους φίλους Αλόγων Κερπινής.

  Η γιορτή έχει τα τελευταία χρόνια καθιερωθεί και τείνει να γίνει θεσμός όχι μόνον για το χωριό μας αλλά και την επαρχία Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε ένα ξέφωτο λιβάδι όπου και το τοπωνύμιο της περιοχής ,όπου οι ιδιοκτήτες των αλόγων παρουσιάζουν τα άλογά τους και πραγματοποιούν την γιορτή .

   Μοναδικότητα αποτελεί η ξακουστή Ράτσα αλόγων του Πάνου Πριονά από την Κερπινή όπου έχει και συντηρεί σήμερα γύρω στα 50 τέτοια άλογα, γνήσιους απογόνους και μοναδικά άλογα στην Ελλάδα από το Βαρβάτο Καρρά Ραβάνι καθώς και του Θανάση Κούκου από την Κερπινή όπου είναι ο μεγάλος συντελεστής και διοργανωτής της Γιορτής.

  Η εκδήλωση γίνεται δίπλα σε μια πηγή όπου αναβλύζει άφθονο νερό και στις καταπράσινες Ιτιές. Το Σαββατόβραδο  8 Αυγούστου θα έχει διανυκτέρευση και νυχτερινή  βόλτα με τα άλογα, ενώ την τιμητική του θα έχει ο βραστός τράγος, το μερακλίδικο κοντοσούβλι, η Προβατίνα ψητή στη σούβλα, άφθονα τυροκομικά, ποτά και πολύ κέφι.

  Οι διοργανωτές έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες και καλούν τους αλογάρηδες και τους φίλους να προσέλθουν …

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: