Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κερπινής, Xοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβροσίου .

   Θεία Λειτουργία και τρισάγιο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου υπέρ αναπαύσεων των αποθανόντων Ιερέων του χωριού μας, έγινε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κερπινής, παρουσία πολλών πιστών.
Ὁ Σεβασμιότατος κ.κ. Αμβρόσιος στην ομιλία του ανεφέρθη στην πνευματική προετοιμασία πού πρέπει να κάνουν οι Χριστιανοί, στην πνευματική εγρήγορση πού πρέπει να ευρίσκεται κάθε χριστιανός έχοντας ενώπιον του τον προορισμό του, που είναι η αγιότητα.
Επανέλαβε δε την επιθυμία του το 2018 να παραιτηθεί της ηγεσίας της Μητρόπολης έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια στην ηγεσία αυτής .  Χαρακτηριστικά δε ανάφερε  ¨ …ίσως να είναι η τελευταία μου φορά που έρχομαι στο χωριό σας με την ιδιότητα του Μητροπολίτη…¨
Επίσης ανεφέρθη στην ιδιαίτερη  αγάπη που είχε και έχει όλα αυτά τα χρόνια για το χωριό μας και ιδιαίτερα για τον Σεβασμιότατο Ιερέα του χωριού μας κ.Γεώργιο Σαρδελιάνο  που υπήρξε ο πρώτος Ιερέας της επαρχίας Καλαβρύτων που χειροτόνησε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του, ο οποίος με το ρολό του και το κυρός του καταφέρνει να δίνει πνοή ζωής στο χωριό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: