Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

"Έφυγε" από τη ζωή, ο συμπατριώτη μας Ανδρέας Μπουρής με το " ηρωικό" λεωφορείο της γραμμής Κερπινή - Καλάβρυτα.

  «Έφυγε» από τη ζωή, στα 76 του χρόνια ο εκλεκτός συμπατριώτης μας Ανδρέας Μπουρής, σκορπώντας θλίψη στους οικείους του αλλά και στην τοπική κοινωνία, όπου ήταν πολύ αγαπητός.

 Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στις 3:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, από τον Ιερό Ναό Ιωάννου του Προδρόμου και η ταφή του στο αγαπημένο του χωριό την Κερπινή.
   Ο Κυρ-Ανδρέας άφησε ιστορία στο χωριό μας με την προσφορά του, έδωσε αναβάθμιση στο τόπο μας και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες, όπου με το λεωφορείο του, οδηγώντας καθημερινά σε ένα πρωτόγονο οδικό δίκτυο για την εποχή εκείνη εκτελούσε δρομολόγια από και προς τα Καλάβρυτα, μέσω Ρωγών καθώς και δρομολόγια στο Μ. Σπήλαιο πριν ολοκληρωθεί ο  δρόμος του Μ. Σπηλαίου, μετέφερε καθημερινά επιβάτες, αποσκευές και εμπορεύματα.
Ανεξίτηλες αναμνήσεις…
  Το λεωφορείο της γραμμής, με τον κυρ-Ανδρέα  μετέφερε καθημερινά τους μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο των Καλαβρύτων, εμπορεύματα για τον ανεφοδιασμό των  καταστημάτων, ταχυδρομείο και επιστολές από τους ξενιτεμένους, φάρμακα για τους ηλικιωμένους, τενεκέδες με τυριά ή λάδι, δέματα και αποσκευές κάθε είδους, καθώς επίσης και αμνοερίφια στο παζάρι των Καλαβρύτων.
Ένα ταξίδι από και προς Καλάβρυτα ,περνώντας από τις Ρωγούς και τερματίζοντας στην Κερπινή ,ταξίδι όπου διαρκούσε αρκετή ώρα.
   Ακόμη και σε γάμους μερικές φορές, με το ¨ηρωικό¨ λεωφορείο μετέφεραν στην εκκλησία τον γαμπρό, τη νύφη και τους καλεσμένους τους, ενώ στον καθρέφτη του οδηγού έδεναν ένα άσπρο μαντήλι…!
   Αναμνήσεις από το Κυρ-Ανδρέα και το δρομολόγιο της τοπικής γραμμής
σίγουρα έχουμε όλοι μας,οδηγούσε ένα από τα ¨ηρωικά ¨ λεωφορεία προς τον πολιτισμό για το χωριό μας.  Όλος ο κόσμος τότε μετακινούνταν με τα λεωφορεία τόσο προς Καλάβρυτα όσο και προς την άλλη άγονη γραμμή από την Κερπινή προς το Αίγιο, με τα λεωφορεία του Δ.Στάγια και του κ. Κορδού , μιας και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ήταν ελάχιστα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε ένα πολύ οικονομικό μέσο μεταφοράς για το κοινό.
Θα σε θυμόμαστε πάντα κυρ- Ανδρέα ... Καλό σου ταξίδι.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: