Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021

Επιστροφή χρημάτων για τους οικιακούς καταναλωτές των Χωριών μας μέσω διαδικτυακής εφαρμογής της ΔΕΔΔΗΕ .

   
 Άνοιξε η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να συμπληρώσουν τον κωδικό παροχής του ρεύματός τους και να δουν αν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς τους.

   Η επιστροφή αφορά στα οικιακά τιμολόγια και  σχετίζεται με το τέλος 1% που παρακρατείται από τα αιολικά πάρκα. Αυτό αφορά την περίοδο παραγωγής  αιολικής ενέργειας 2015-2019.

Στην επαρχία Καλαβρύτων ,τα χωριά που δικαιούνται επιστροφή χρημάτων είναι τα εξής : Βιλιβίνας , Δουμενών, Δροσατού, Κερπινής, Κορφών, Πετσάκων, Ρογών, Άρμπουνα, Κλειτορίας και Τουρλάδας.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο (ν. 3468/2006, άρ. 25) το 3% του τζίρου των αιολικών πάρκων παρακρατείται αυτόματα και αποδίδεται κατά προτεραιότητα υπέρ των κατοίκων των χωριών που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα. Το ειδικό αυτό τέλος 3% κατανέμεται ως εξής:

• 1,7% στους ΟΤΑ εντός των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί. Οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να
το χρησιμοποιούν για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής
υποστήριξης
• 1% στους οικιακούς καταναλωτές των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τους σταθμούς
για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος
• 0,3% στο Πράσινο Ταμείο.

Για να εισέλθετε στην εφαρμογή αναζήτησης δικαιούχων Αριθμών Παροχής πατήστε εδώ.

Σημείωση: Προκειμένου να ενημερωθείτε για μεμονωμένο Αριθμό Παροχής, παρακαλούμε εισάγετε τα 8 ψηφία όπως σημειώνονται παρακάτω:Ο Επιμερισμός χρημάτων του ειδικού τέλους υπέρ των οικιακών καταναλωτών στην επαρχία Καλαβρύτων όπως δίνεται από τους σχετικούς πίνακες για την περίοδο των ετών 2015 – 2019 φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία .  

Δεν υπάρχουν σχόλια :