Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Απογραφόμαστε στο χωριό μας και το Δήμο μας και στηρίζουμε τον τόπο που αγαπάμε.


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ξεκινάει και θα διεξάγει από τα μέσα Νοεμβρίου έως και το Δεκέμβριο του 2021,την Απογραφή του Πληθυσμού της χώρας μας, η οποία γίνεται κάθε 10 χρόνια και συγκεντρώνει στοιχεία για το μόνιμο πληθυσμό της χώρας, όπως την σύνθεση των νοικοκυριών, την ηλικία των μελών τους, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά και εργασιακά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

   Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι αφενός εμπιστευτικά και αφετέρου δε ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα
Μπορείτε να απογραφείτε με 2 διαφορετικούς τρόπους:
   1) είτε ηλεκτρονικά, μέσω του
 gov.gr με τους κωδικούς του taxis και χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό που θα διανείμουν οι Απογραφείς της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε κάθε κατοικία, μέσα σε κλειστό φάκελο.
   2) είτε με προσωπική συνέντευξη, μέσω τηλεφώνου ή με επίσκεψη “πόρτα-πόρτα”, με τον απογραφέα της περιοχής σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου.

   Αν θέλουμε να στηρίξουμε πραγματικά τον τόπο μας, οφείλουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, αφού όσο περισσότεροι από εμάς απογραφούμε στο χωριό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χρηματοδότηση της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου μας με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουμε για ένα καλύτερο αύριο την επόμενη δεκαετία.

   Παροτρύνω λοιπόν όλους τους συγχωριανούς μου, συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα τους νέους να συνεργαστούν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, τον Σύλλογο  και τον απογραφέα και να υποστηρίξουν το τόπο καταγωγής τους, τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχαν απογραφεί 173 άτομα στο χωριό μας.

   Καλό θα είναι να συμμετάσχει ενεργά η νέα γενιά στην απογραφή και όσοι θέλουν και μπορούν, για να δούμε τι μπορούμε κι εμείς να κάνουμε πρακτικά για τον τόπο μας.

   Δυστυχώς, το Χωριό μας η Κερπινή  και η επαρχία  Καλαβρύτων  έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που θα πρέπει να μας ανησυχεί. 

   Άραγε είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο που διαφαίνεται, της μεγάλης δημογραφικής μείωσης και αλλαγής;

   Δεν είναι ακατόρθωτο! Τουλάχιστον να διατηρήσουμε  ένα κομμάτι από την προηγούμενη καταμέτρηση και να μην "εξαφανιστούμε" από το χάρτη...

   Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένας μόνιμος κάτοικος του χωριού μας και του Δήμου Καλαβρύτων, γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ!
   Στηρίζουμε τον τόπο που αγαπάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: