Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πως ψηφίζουμε την Κυριακή – Ποια η διαδικασία για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων .



Διευκρινήσεις για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για διάφορα διαδικαστικά ζητήματα, όπως πως ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε και τι θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας στο εκλογικό τμήμα, έδωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Πλώτα παρουσίασε τα διαδικαστικά θέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 18 Μαΐου, αλλά και των πιθανών επαναληπτικών και των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, ενώ ο Διευθυντής Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Π.Δ.Ε. Δημήτρης Ανεστόπουλος παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο που θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον σύνδεσμο www.pde.gov.gr.

Τι προβλέπεται

Οι κάλπες των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών ανοίγουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και κλείνουν στις 7 το απόγευμα.
Ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Ψηφίζουν όσοι έχουν γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Δεν ισχύει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι Εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
Η κυρία Πλώτα διευκρίνισε πως για τις Δημοτικές Εκλογές, επειδή ο αριθμός των σταυρών στους Δήμους ποικίλει αναλόγως με τον πληθυσμό, ο αριθμός των σταυρών που μπορούμε να βάλουμε αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα μας δοθεί.
Για τις Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουμε μόνο για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητάς μας. Οι σταυροί που δικαιούμαστε κυμαίνονται είναι έως 4 ανάλογα με το πόσοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εκλέγονται στην περιοχή μας.

Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα Εκλογών Μαΐου 2014

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και Ευρωεκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) με τη χρήση ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος, όπως ενημέρωσε ο κ. Ανεστόπουλος.
Με το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα τα αποτελέσματα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία και συγκεντρωτικά στην Περιφέρεια θα μεταδίδονται έγκυρα και υπεύθυνα στο εσωτερικό δίκτυο των κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Διαδίκτυο (Internet) χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση (μετάδοση σε πραγματικό χρόνο) από την ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. (www.pde.gov.gr) μέσω του Εθνικού Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Τις βραδιές των εκλογών τρία συνεργεία από 50 περίπου υπαλλήλους στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι) θα εργαστούν για την καταχώρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο «Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και Ευρωεκλογών Μαΐου 2014». Οι βασικές λειτουργίες που θα παρέχει το Πληροφοριακό Σύστημα είναι οι ακόλουθες:
  • καταχώρηση των στοιχείων της ψηφοφορίας (εγγεγραμμένοι, ψηφίσαντες, έγκυρα, άκυρα, λευκά, ψήφοι Κομμάτων (Ευρωεκλογές), ψήφοι Περιφερειακών και Δημοτικών Συνδυασμών) ανά Εκλογικό Τμήμα,
  • καταχώρηση των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ανά Εκλογικό Τμήμα,
  • αυτόματος έλεγχος ορθότητας των καταχωρημένων στοιχείων, τόσο στους ψήφους που έλαβαν τα Κόμματα και Συνδυασμοί (Περιφερειακοί και Δημοτικοί), όσο και στους σταυρούς που έλαβαν οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
  • επεξεργασία των αποτελεσμάτων (συμμετοχή, λευκά, άκυρα, ψήφοι και ποσοστά Συνδυασμών και Κομμάτων, σταυροί υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων) και εκτύπωση αυτών (αναλυτικά και συγκεντρωτικά) σε επίπεδο Εκλογικού Τμήματος, Δημοτικού Διαμερίσματος, Δημοτικής Ενότητας, Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας (Νομού) και Περιφέρειας,
  • δημιουργία αρχείων (csv) με τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα και έτοιμα για εισαγωγή στα ηλεκτρονικά συστήματα των MME,
  • δημιουργία ψηφιακών αρχείων (pdf) των αποτελεσμάτων για αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών,
  • μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Διαδίκτυο (www.pde.gov.gr)
Τα στοιχεία που θα υπολογίζει και εκδίδει το Πληροφοριακό Σύστημα είναι τα ακόλουθα:
  • Συνδυασμοί/Κόμματα
    1. Ψήφοι και ποσοστά Δημοτικών και Περιφερειακών Συνδυασμών και Κομμάτων ανά Εκλογικό Τμήμα, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, και Δήμο
    2. Ψήφοι και ποσοστά Περιφερειακών Συνδυασμών και Κομμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) και στην Περιφέρεια
  • Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
    1. Σταυροί ανά Εκλογικό Τμήμα, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμο και στην Περιφερειακή Ενότητα (Νομό)
Στις επαναληπτικές εκλογές (25/5), σε κάθε συγκεντρωτικό πίνακα των Δημοτικών και Περιφερειακών Συνδυασμών (σε επίπεδο Δημοτικής Ενότητας, Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας) θα αντιπαραβάλλονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Α’ γύρου, προκειμένου να είναι δυνατή η μεταξύ τους σύγκριση και η εξαγωγή των συμπερασμάτων για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος.
Στις εκλογές αυτές αξιοποιούνται υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ και του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) του Δήμου Πατρέων (1Gbps) και υπάρχει άμεση συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών για την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Να σημειωθεί πως η σταυροδοσία για τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους θα ανακοινωθεί μόνο από το Πρωτοδικείο και όχι μέσα από το σύστημα της Περιφέρειας (εξαιτίας του όγκου των υποψηφίων), ενώ για τους Περιφερειακούς Συμβούλους η σταυροδοσία θα ανακοινώνεται μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Μαΐου, αφού μετά οι Υπηρεσίες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις επαναληπτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
 
Δείτε μέσα από το Blog-Kerpini τα αποτελέσματα για το Χωριό Κερπινή,το Δήμο Καλαβρύτων και την Περιφέρεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: