Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Επίδομα 230 ευρώ για tablet και ίντερνετ: Η απάντηση της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανέχειας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού…


   Με δωρεάν ίντερνετ και επίδομα 230 € για laptop ή tablet θα καταπολεμήσει η κυβέρνηση την φτώχεια και την ανέχεια των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης.Μέσα στις επόμενες κινήσεις παροχολογίας εντάσσεται και το δώρο που αναμένεται να λάβουν όσοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα αφού πάμε φουλ για εκλογές.
Με το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να προμηθευτούν από τους παρόχους σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από έμπορους ηλεκτρονικών ειδών δωρεάν Ιντερνετ για ένα έτος αλλά και laptop και tablet.
Αν και κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει μια τέτοια ενέργεια που γίνεται έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να αφεθεί ασχολίαστο το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα δώσει δωρεάν ίντερνετ σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη.
Κοινώς «θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε…». Νηστικοί αλλά με ίντερνετ!

Πόσοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα για laptop ή tablet ανά περιφέρεια.
Βγήκε η απόφαση για το επίδομα 290.000 δικαιούχων προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό laptop ή tablet και φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν σύνδεση στο internet. Η δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα χρηματοδοθεί με το συνολικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι περίπου 290.000 δικαιούχοι για το επίδομα για laptop ή tablet και internet θα είναι κάτοικοι οκτώ περιφερειών της χώρας οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.
Όσοι πληρούν αυτά τα κριτήρια, ακολουθώντας τις διαδικασίες που περιγράφει σχετική υπουργική απόφαση, θα παίρνουν στα χέρια τους ένα κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν tablet ή laptop. Με δεδομένη την ποικιλία τιμών που υπάρχει στην αγορά, η συσκευή θα φτάνει να διατίθεται ακόμη και δωρεάν στους δικαιούχους.
Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.
Όλη τη διαδικασία για τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η διάδοση της πληροφορικής και του internet στην Ελλάδα περιγράφει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται άμεσα σε ισχύ. Πρακτικά, οι δικαιούχοι θα διαπιστώνουν αν δικαιούνται τη συσκευή και την έκπτωση στη συνδρομή μέσω του συστήματος Taxis καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αυτή που γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.
Για κάθε δικαιούχο θα εκδίδεται ένα voucher το οποίο ο καταναλωτής θα δίνει στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών και στα καταστήματα τεχνολογίας που θα λάβουν μέρος στη δράση. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα φτιάξει μέχρι και 15 πακέτα προσφορών για τους καταναλωτές με στόχο να αποσπάσει την προτίμηση όσο των δυνατόν περισσότερων.
Οι δικαιούχοι για το επίδομα για laptop ή tablet ανά περιφέρεια:
-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα
-Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους
-Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους
-Δυτική Ελλάδα με 57702 δικαιούχους
-Ιόνια νησιά με 13220 δικαιούχους
-Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους
-Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και
-Κρήτη με 40.527 δικαιούχους
 
Δημοσίευση σχολίου