Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο για να Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα και τα χρέη και μάλιστα από Γερμανικό κανάλι.

   
   Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF. 
   Ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παιδί 4 ετών τότε, που... έχασε 30 συγγενείς…

Ένα καταπληκτικό μάθημα ιστορίας και μάλιστα από Γερμανούς...
    Με ένα συγκλονιστικό βίντεο, η σατιρική εκπομπή Die Anstalt του γερμανικού ZDF στηρίζει την Ελλάδα, πηγαίνοντας κόντρα στις λαϊκιστικές φωνές της Γερμανίας και παρουσιάζει το ελληνικό πρόβλημα από μία διαφορετική -για τα γερμανικά μιντιακά δεδομένα- οπτική.
   Όλα ξεκινούν σε μια ελληνική ταβέρνα. Τρεις άνδρες με κοστούμια μπαίνουν μέσα και ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη πως πια δεν έχει δικαίωμα να πουλά μουσακά ή τζατζίκι και του αλλάζουν το όνομα της ταβέρνας από "Διόνυσος" σε ''Αυστηρός''.
Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά: τίθεται το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Παρών στην εκπομπή είναι και ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.
Ένα σκετσάκι κόλαφος για τις γερμανικές πονηριές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους Γερμανούς που το οραματίστηκαν, το οργάνωσαν και το παρουσίασαν.
Τι πρέπει να κάνει η Γερμανία από εδώ και πέρα; 
 Όπως λέει και ο κ. Αργύρης Σφουντούρης ,αλλά και μας παραπέμπει το φινάλε της γερμανικής εκπομπής:
«Οι κανόνες είναι κανόνες, τα χρέη πρέπει να πληρώνονται, όχι κόλπα»!

Πηγή : www.komistes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: