Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Νέα έκδοση του "Παραλάβατε διορισμόν" του Σπύρου Γκρίντζου.


   Πρόσφατα επανεκδόθηκε το "Παραλάβατε διορισμόν" του γνωστού συντοπίτη μας και βραβευμένου με το βραβείο “Μ. Λουντέμη” συγγραφέα Σπύρου Γκρίντζου, αυτή την φορά από τις Εκδόσεις «Γρηγόρη».

  Η νέα έκδοση έγινε με την συμπλήρωση τριάντα χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία και πιστεύω ότι πλέον έχει μπει στη χωρία των κλασικών μυθιστορημάτων. 
   Το μυθιστόρημα  άλλαξε στην σειρά τρεις εκδότες/ Πρώτη έκδοση,1985 εκδόσεις Δωρικός, μετά από τις εκδόσεις Πατάκης και πρόσφατα από τις εκδόσεις Γρηγόρη.
   Ένα συναρπαστικό σε πλοκή και εξέλιξη μυθιστόρημα, με αδιάκοπες ανατροπές τόσο στο επίπεδο του πρωταγωνιστή όσο και στο επίπεδο του αναγνώστη .
Κοινωνικό και έντονα ερωτικό μυθιστόρημα, με αστυνομική πλοκή που ενθουσιάζει το αναγνωστικό κοινό.
   Σημείο εκκίνησης είναι το 1953, όπου ένας δάσκαλος (Γιάννης Καστρινός), ο οποίος ζει ένα φλογερό έρωτα στο χωριό του, τα Λεχαινά της Ηλείας, όντας σε διαθεσιμότητα εκείνη την άνοιξη, διορίζεται στον Κόρο το ψηλότερο χωριό του Χελμού με εντολή του επιθεωρητή της περιφέρειας (Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος) κυρίως για να διασώσει το συγγραφικό έργο του προκατόχου του (Μυρταίος) που πέθανε μυστηριωδώς...
  Αυτή η περιπέτεια του δασκάλου δημιουργεί ένα μικρό θρίλερ... 

   Παράλληλα με το μυστήριο του θανάτου του Μυρταίου, αναδιπλώνονται καταστάσεις της Ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας εκείνου του καιρού.
  Ένα μυθιστόρημα όπου στην συνέχεια έγινε τηλεοπτική σειρά και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 284 ταινίες όπου το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ψηφιοποίησε!


Δείτε αναδημοσίευση της πρόσφατης συνέντευξης του
στην Μαίρη Κουμπάρου
στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: