Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

“Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού”: Για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου.

   Το Σάββατο, 7 Μαΐου, το απόγευμα, στα Καλάβρυτα, η έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», για τα 120 χρόνια του οδοντωτού Σιδηρόδρομου.
 Οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,κ. Χρήστος Σπίρτζης και Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, θα βρεθούν, το Σάββατο, 7 Μαΐου στα Καλάβρυτα, προκειμένου να κηρύξουν την έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και άλλοι φορείς και Σύλλογοι.
   Για την προώθηση της διοργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο δημιουργήθηκε μια μικρή ταινία, διάρκειας περίπου 9 λεπτών, όπου παρουσιάζονται μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της διαδρομής, ταυτόχρονα με αφήγηση ιστορικών στοιχείων για τον Οδοντωτό αλλά και πληροφορίες για τη σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ”.
    Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr, καθώς και στη σελίδα “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.
     Η έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», θα γίνει στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές φορείς, προβολή ενημερωτικού βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, κήρυξη της έναρξης από τους Υπουργούς, ομιλίες με θέματα σχετικά με τον Οδοντωτό και μουσικό κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά, και όλα αυτά στη θέα της παλαιάς, μουσειακής, ατμομηχανής ΔΚ 8001 (του «Μουντζούρη»), που πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 1896 και κυκλοφορούσε, μέχρι το 1967, η οποία, θα κινηθεί συμβολικά, μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων.
   Την Κυριακή, 8 Μαΐου, θα γίνει και το 36ο πανελλήνιο πέρασμα, η κατάβαση, στο φαράγγι του Βουραϊκού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών.
Στο πέρασμα αυτό του φαραγγιού και σε ένα τμήμα του, θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί και οι άλλοι επίσημοι και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Διακοπτό, με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, στα πλαίσια της δράσης «Η πολιτεία ταξιδεύει με τον Οδοντωτό».
    Σας προσκαλούμε, να παραβρεθείτε σε αυτή την επετειακή εκδήλωση, για τα 120 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του μοναδικού και υπέροχου Οδοντωτού μας, ενός από τους λίγους οδοντωτούς σιδηροδρόμους, που λειτουργούν, σήμερα, στον κόσμο ολόκληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :