Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

“Παρανάλωμα του πυρός” ευτυχώς μόνον σε μια παλιά χαμοκέλα- στάβλο στο χωριό μας.


   Κάηκε τελικά ολοσχερώς παλιά χαμοκέλα- στάβλος και ευτυχώς όπως αποδείχθηκε όχι το κυρίως σπίτι της οικογένειας των απογόνων του Παναγιώτη και της Μαριγούλας Καλλιά.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαβρύτων με οκτώ άνδρες αλλά και όχημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων όπου κατόρθωσαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την φωτιά στο φλεγόμενο κτίσμα χωρίς να κινδυνεύσουν άλλες οικίες.
   Άγνωστα εξακολουθούν όμως να παραμένουν προς το παρόν τα ακριβή αίτια, που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και να αποφεύγουμε ενέργειες, στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως  το άναμμα φωτιάς, το πέταγμα αναμμένων τσιγάρων –σπίρτων και άλλων υλικών καθώς και το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων  αφού ισχύει και η σχετική απαγόρευση μέχρι την 31 Οκτωβρίου .
  Επιπλέον πρέπει άμεσα να προβούν σε ενέργειες τόσο ο Δήμος Καλαβρύτων, όσο και ο πρόεδρος της κοινότητας ,αλλά και ο Σύλλογος του Χωριού μας για την απομάκρυνση και τον καθαρισμό (χόρτα, βάτα, θάμνους κλπ) εντός του χωριού ,όπου λόγου της έντονης βλάστησης υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά και εμφάνισης τρωκτικών, ερπετών κ.λ.π. με κίνδυνο για την δημόσια υγεία.






Δεν υπάρχουν σχόλια: