Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Στο πρόγραμμα βελτιώσεων οδών της περιφέρειας Δυτικής Αχαίας περιλαμβάνεται και ο οδικός άξονας από Πλατανιώτισσα προς Κερπινή και Σκεπαστό.

Νέο Τριετές Πρόγραμμα Αντιμετώπισης απρόβλεπτων προβλημάτων προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ.
Οι αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες προκαλούν συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, που απαιτούν άμεσες επεμβάσεις.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων, σχεδίασε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης απρόβλεπτων προβλημάτων, προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε σήμερα από την Εκτελεστική Επιτροπή και προωθείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το σχέδιο αφορά και τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, τόσο για το εθνικό όσο και για το επαρχιακό οδικό δίκτυο και ειδικότερα περιλαμβάνει εργασίες για αποχιονισμούς, άρση καταπτώσεων βράχων, απομάκρυνση δένδρων, αποκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, στηθαίων ασφαλείας και κάθε άλλη εργασία που θα προκύψει μετά από δράση έντονων καιρικών φαινομένων.

«Στόχος του έργου είναι να έχουμε δυνατότητα για άμεση παρέμβαση, σε περιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων. Με διεθνείς διαγωνισμούς, χωρίς απ’ ευθείας αναθέσεις, με διαφάνεια σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα έργα μας.» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
Συντηρήσεις σε Αχαΐα για τη διετία 2018 – 2019.
Έργα για την Αχαΐα προϋπολογισμού 14 περίπου εκατομμυρίων ευρώ εισηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την έγκριση που δόθηκε σήμερα. Ουσιαστικά πρόκειται για έργα που αφορούν συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου Αχαΐας. Ειδικότερα, οι εργασίες αφορούν την διετία 2018 -2019 και αφορούν αποκατάσταση φθορών και βλαβών του οδοστρώματος, καθαρισμούς πρανών, τάφρων, αγωγών, κοπή παρόδιας βλάστησης, συντήρηση του εξοπλισμού ασφαλείας των οδών (στηθαία ασφαλείας, οι πινακίδες σήμανσης κλπ.) καθώς και σε ό,τι άλλο απαιτηθεί για την αποκατάσταση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.
«Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα της διετίας. Διεκδικούμε τους πόρους και υλοποιούμε το σχέδιό μας.», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «Αυτές τις ημέρες αναμένουμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τις εγκρίσεις για το σχέδιο του προηγουμένου έτους και πρόκειται να υπογραφούν οι Συμβάσεις. Δεν εφησυχάζουμε. Προχωρούμε. Σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα μας.»
Δεν υπάρχουν σχόλια :