Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ:ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 - Στην μνήμη του Γιώργου Δημήτρουλα και Λάμπη Γκρίντζου και με σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει δεν απομονώνει»


  Αφιερωμένα στην μνήμη του Γιώργου Δημήτρουλα και Λάμπη Γκρίντζου και με σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει δεν απομονώνει», το κέντρο παιδιού νεολαίας και άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων και το Δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5, 7×7 και μπάσκετ 3×3.
·       Το τουρνουά 5×5 «Γιώργος Δημήτρουλας» για μικρά παιδιά θα διεξαχθεί 25 έως 28 Ιουλίου
·       Το τουρνουά μπάσκετ 3×3 «Γιώργος Δημήτρουλας» θα διεξαχθεί από 1 έως 4 Αυγούστου
·       Το τουρνουά ποδοσφαίρου 7×7 «Λάμπης Γκρίντζος» θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Αυγούστου
Δηλώσεις Συμμετοχής στο Τηλ.: 6947944100

MΠΑΣΚΕΤ 3X3
Οι κανόνες διεξαγωγής των αγώνων του 3X3 συνάδουν με αυτούς της FIBA
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι δημότες Καλαβρύτων. Δικαιούνται συμμετοχή όλες οι ηλικίες. Η κάθε ομάδα μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της. Αν μία ομάδα θέλει να αγωνιστεί σε κατηγορία μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί αλλά επ’ ουδενί δεν γίνεται το αντίθετο. Κάθε παίκτης υποχρεούται να φέρει έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία του (εκτός από την κατηγορία των ενηλίκων).
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι τέσσερις (4) παίκτες το ανώτερο και τρείς (3) παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με δυο (2) ή ένα (1) παίκτη στο γήπεδο.
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ
Κάθε παίκτης θα φοράει την μπλούζα του τουρνουά και δεν επιτρέπονται τα μεταλλικά αντικείμενα όπως αλυσίδα, δαχτυλίδι κ.α αφού αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το σύστημα διεξαγωγής των τουρνουά είναι το roud robin. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους (brackets) μετά από κλήρωση και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Μετά τους αρχικούς ομίλους θα διεξαχθούν νοκ-άουτ παιχνίδια στην πορεία προς τον τελικό.
ΠΟΝΤΟΙ
Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων θα μετράει για δυο (2) πόντους και κάθε άλλο καλάθι για ένα (1) πόντο. Κάθε πετυχημένη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.
ΦΑΟΥΛ/ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ
Τα φάουλ καλούνται από τον διαιτητή. Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή. Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος και εκτελείται επιπλέον και μια (1) ελεύθερη βολή. Κάθε ομάδα έχει να δώσει επτά (7) ομαδικά φάουλ, σε κάθε επιπλέον φάουλ εκτελείται μια (1) βολή. Στην ελεύθερη βολή υπάρχει ριμπάουντ.
Υπάρχουν τα εξής φάουλ:
Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας (1) ελεύθερης βολής.
Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ (κατά την κρίση του διαιτητή) θα εκτελείται μια (1) ελεύθερη βολή και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε. Αντιαθλητικό είναι κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε προφανή θέση για να σκοράρει, την στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία διάθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα.
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
Οι δυο ομάδες πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα ζέσταμα πριν από κάθε αγώνα. Ο αγώνας ξεκινάει υποχρεωτικά με τρείς (3) παίκτες από κάθε ομάδα. Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο του νομίσματος.
ΧΡΟΝΟΣ/ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 11 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 11 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια. Στην περίπτωση που έχουν περάσει 11 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 11 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.
Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια τότε ακολουθεί παράταση. Υπάρχει ένα διάστημα ενός (1) λεπτού πριν την έναρξή της. Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη δυο (2) πόντους, με όλους τους πόντους μονούς.
Μια ομάδα χάνει τον αγώνα αν δεν παρουσιαστεί στην καθορισμένη ώρα έναρξής του με τρείς (3) παίκτες στο γήπεδο.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΙ Η’ ΒΟΛΗ
Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ).Ο παίχτης της αμυνόμενης ομάδας πρέπει να περάσει την γραμμή των τριπόντων είτε ντριπλάροντας είτε να πασάρει την μπάλα κάτω από την μπασκέτα (όχι πίσω από την baseline) σε συμπαίκτη του που βρίσκεται πίσω από την γραμμή αυτή. Η αμυνόμενη ομάδα δεν επιτρέπεται να αμύνεται μέσα στο ημικύκλιο κάτω από την μπασκέτα.
Κάθε παίχτης θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων όταν και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από την γραμμή.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΣ ΚΑΛΑΘΙ Η’ ΒΟΛΗ
Εάν η αντίπαλη ομάδα πάρει το επιθετικό ριμπάουντ μπορεί να σκοράρει χωρίς να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριπόντων.
Εάν η αμυνόμενη ομάδα πάρει το ριμπάουντ πρέπει να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριπόντων (είτε ντριπλάροντας είτε πασάροντας) για να μετρήσει η κατοχή.
Κάθε παίχτης θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων όταν και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από την γραμμή.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Δεν υπάρχει χρονόμετρο στην διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.
ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.
ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ
Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Τα ταιμ-άουτ καλούνται είτε από την ομάδα που έχει κατοχή μπάλας είτε από τις δυο ομάδες στα νεκρά σημεία του αγώνα. Το χρονόμετρο σταματάει.
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας μεταξύ των αθλητών μετράει η απόφαση των διαιτητών. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος, ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή και να φροντίσει την πληγή. Αν τα ρούχα έχουν αίμα αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να αλλάξει ο αθλητής. Ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι όταν κρίνει ότι για οποιονδήποτε λόγο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών και να αποφασιστεί από τους διοργανωτές το αποτέλεσμα.
ΓΕΝΙΚΑ
Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διαιτητές, τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές/διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. Προσπάθεια να εξαπατηθούν οι διοργανωτές με τις ηλικίες των παικτών μίας ομάδας καταλήγει σε αυτόματο αποκλεισμό. Οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ζητούν έγγραφη επιβεβαίωση μέσω ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού για οποιονδήποτε παίκτη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 7X7
  1. Στα 6 πρώτα φάουλ η αντίπαλη ομάδα εκτελεί πέναλτι από τα δέκα μέτρα. Μετά τα πρώτα 6 φάουλ κάθε φάουλ είναι πέναλτι. Στο ημίχρονο τα φάουλ μηδενίζονται.
  2. Το παιχνίδι διαρκεί 25 λεπτά συνολικά Highslide JS (25 λεπτά κάθε ημίχρονο) με 5 λεπτά ενδιάμεσο διάλειμμα.
  1. Το τάκλιν απαγορεύεται και τιμωρείται με φαουλ. Εξαιρείτε ο τερματοφύλακας μέσα στην περιοχή του.
  2. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα ποδιά και δεν μετράει απευθείας γκολ.
  3. Όλα τα φάουλ είναι άμεσα, εκτός από αυτά που θα υποδείξει ο διαιτητής(χέρι και επικίνδυνη προβολή συνήθως).
  4. Απευθείας κόρνερ δεν μετράει γκολ.
  5. Από άουτ ο τερματοφύλακας παίζει μόνο με τα πόδια.
  6. Το τοίχος στήνεται στα πέντε μέτρα.
  7. Το πλάγιο στα 3 μέτρα.
  8. Σε περίπτωση κόκκινης κάρτας ο παίχτης αποβάλλεται και μετά από 2 λεπτά αντικαθίσταται από ένα παίχτη από τον πάγκο. Στην περίπτωση που μια ομάδα δεν έχει αλλαγή, ο παίχτης που δέχεται την κόκκινη κάρτα μένει για 2 λεπτά εκτός και μετά επανέρχεται.
  9. Σε περίπτωση κόκκινης κάρτας για πειθαρχικό παράπτωμα, ο παίχτης αποβάλλεται οριστικά , ανεξάρτητος αλλαγής!!
  10. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για 2 κίτρινες κάρτες!!
  11. Όλες οι κάρτες θα χρησιμοποιούνται μόνο σε αγώνες νοκ άουτ!!
  12. Στο πειθαρχικό παράπτωμα ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να αποβάλει τον η τους εμπλεκόμενους σε αυτό , σε όλους τους αγώνες.
  13. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες νοκ άουτ έχουν οι παίχτες μιας ομάδας, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι της κανονικής περιόδου και επίσης καλύπτουν τους όρους του εκάστοτε πρωταθλήματος.
  14. Τάκλιν εντός και εκτός περιοχής είναι έμμεσα(δίπλα).
  15. Χέρι ακούσιο δε γράφεται σαν φάουλ και είναι έμμεσο (εντός περιοχής φάουλ έμμεσο)
  16. Χέρι εκούσιο γράφεται σαν φάουλ και είναι άμεσο(εντός περιοχής πέναλτι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: