Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Λιτάνευση και περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στην Κερπινή υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας Καλαβρύτων.

 Με κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στο ομώνυμο εξωκλήσι του χωριού μας  η μνήμη της Αγίας Παρασκευής όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας παρουσία αρκετών πατριωτών και προσκυνητών.
Ακολούθησε η λιτάνευση και περιφορά της εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου έως την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην πλατεία του χωριού μας.
Συλλειτούργησαν εκτός από τον αγαπημένο πάτερ του χωριού μας Γεώργιο Σαρδελιάνο, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, ο συμπατριώτη μας Πρωτεπιστάτης του Αγίου όρους γέροντας Γερβάσιος Πριονάς καθώς επίσης και ο συμπατριώτης μας Ιερέας Αριστείδης Πριονάς.
 Επίσης έτελέσθη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.
Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε  το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Λαζουρά και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, οι οποίοι μετά από κάλεσμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου μας,  μερίμνησαν για τον καθαρισμό του χωριού, το κόψιμο των χόρτων και δέντρων και πάνω από όλα για την διάθεση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και του συμπατριώτη μας Μαέστρου και διευθυντή των μουσικών τμημάτων του δήμου κ. Γεώργιου Μπαμπαράκου,  
Εκτός της καθιερωμένης αρτοκλασίας προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά,προσφορά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου.

 Χρόνια Πολλά,  Η χάρη της να μας συνοδεύει και να ευχηθούμε …
Καλό Παράδεισο στους μάρτυρες της φωτιάς, καλή δύναμη και κουράγιο στους πληγέντες της τραγωδίας, η σκέψη και οι προσευχές μας είναι μαζί τους.
Τα λόγια είναι φτωχά  και πάνω από όλα να ευχηθούμε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοιες ασύλληπτες τραγωδίες …
Δείτε Πλούσιο Φωτορεπορτάζ από την Μπέτυ Καραπατή.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: