Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων


  Δόθηκε, σήμερα, στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαβρύτων, το πρόγραμμα και η αφίσα του Δήμου, για τις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της 13ης Δεκεμβρίου 1943, που ξεκίνησαν χθες, στην Κάτω Ζαχλωρού και τελειώνουν στις 17 Δεκεμβρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, στο Ίδρυμα πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.
 Κορυφαία στιγμή, η επίσκεψη στα Καλάβρυτα και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, για δεύτερη φορά, του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η τέλεση του μνημόσυνου στην Κερπινή θα γίνει το
    Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 
Ώρα 09.00: Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κερπινής
Ø Τέλεση μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες, από τα γερμανικά       στρατεύματα κατοχής, κατοίκους της Κερπινής, στις 8-12-1943.

- Ακολούθως, στις 11.00 π.μ. στo Μνημείο των Εκτελεσθέντων Κερπινής, θα τελεστούν: 
Ø Επιμνημόσυνη δέηση 
Ø Ομιλία 
Ø Προσκλητήριο πεσόντων 
Ø Κατάθεση στεφάνων 
Ø Σιγή ενός λεπτού 
Ø Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου 
   Οι εκδηλώσεις αυτές, κορυφώνονται, την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, με την τέλεση του μνημοσύνου και τη συμβολική πορεία προς τον Τόπο της Εκτέλεσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
για τα 75 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα


ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
     ΖΑΧΛΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    ΣΚΕΠΑΣΤΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    ΒΡΑΧΝΙ
·    ΡΩΓΟΙ
·    ΚΕΡΠΙΝΗ
·    Ι.Μ. ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
·    ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    ΣΚΕΠΑΣΤΟ
·    ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ
·    ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
·    ΑΘΗΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·    Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ
·    ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
·   ΑΘΗΝΑ
Σημαντικές, επίσης, εκδηλώσεις, στο πρόγραμμα αυτό, είναι, ο 4οςΔρόμος Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 2018, 10.000 μέτρων, που συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, για 4η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το Άθλον Ποιήσεως «Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και το «Ορατόριο Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών», από το Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας, την παραμονή, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στην πρώην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων, η καθιερωμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, η εκδήλωση της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, στην Πλατεία Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου και το Ορατόριο, σε 1η εκτέλεση, «Ρέκβιεμ για τις Ναζιστικές Σφαγές», από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση και τη συνεργασία των Δήμων Καλαβρύτων και Διστόμου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στη Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως φαίνονται, αναλυτικά, στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
     Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή, ως φάρο, που λάμπει, διδάσκει και εμπνέει, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τη φιλία και τη συναδέλφωση των λαών, διεκδικούμε δυναμικά και ασυμβίβαστα την καταβολή των οφειλομένων, ακόμη, γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.
  
   Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, να συμμετάσχετε και να τιμήσετε με την παρουσία σας, στις εκδηλώσεις μας αυτές, τη μνήμη και τις αξίες, για τις οποίες εκτελέστηκαν οι Καλαβρυτινοί Πρόγονοί μας, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής και να διατρανώσουμε, όλοι, μαζί, την καταδίκη μας, στον πόλεμο, την πίστη και τον αγώνα μας στην ειρήνη και τον αποτροπιασμό και την απέχθεια μας στις ναζιστικές, φασιστικές και ολοκληρωτικές ιδεολογίες και πρακτικές.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Εκδηλώσεις Μνήμης
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
75 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων και στα Καλάβρυτα, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, με την παρουσία σας, στις Εκδηλώσεις Μνήμης, για τα 75 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, που κορυφώνονται την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων με την τέλεση πάνδημου Μνημοσύνου,

           Με τιμή
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων
      Γιώργος Λαζουράς


Δεν υπάρχουν σχόλια :