Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Το Σάββατο 4 Ιουλίου το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέα μας Παπα-Γιώργη Σαρδελιάνου.

   Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 στις 09:00 π.μ. καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο μακαριστός παπα-Γιώργης Σαρδελιάνος, ο επί 38 συναπτά έτη αφοσιωμένος και αγαπητός εφημέριος του Χωριού μας και όλης της επαρχίας Καλαβρύτων, μετέστη στην αιωνιότητα , θα τελεσθεί Αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου και άλλων Ιερέων και στη συνέχεια το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως Κερπινής Γεωργίου Σαρδελιάνου στον Ι.Ν.Τιμίου Προδρόμου στην Κερπινή Καλαβρύτων.

    Καθήκον και Ιερή υποχρέωση μας είναι να παραστούμε όλοι για να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του αξίου και ακούραστου Λειτουργού,του θεματοφύλακα και μύστη του χωριού μας για τόσα χρόνια.

*Μας λείπεις αξιομακάριστε Παπά Γιώργη. 
   Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας.
    – Αιωνία η μνήμη σου.


   Ο Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος γεννήθηκε στην Κερπινή Καλαβρύτων το έτος 1952 ,σπούδασε στο εξατάξιο τότε Γυμνάσιο Καλαβρύτων και αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
  Χειροτονήθηκε  Διάκονος πριν 39 περίπου χρόνια στις 17 Μαρτίου 1981 στην Αγία Λαύρα από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο την ημέρα του Αγίου Αλεξίου και μετά την παρέλευση  ενός έτους έγινε πρεσβύτερος των Χωριών Ρωγοί και Κερπινής της επαρχίας Καλαβρύτων.
   Από τότε και Αδιάλειπτα για 37 ολόκληρα χρόνια χωρίς σχεδόν κανένα κενό ακόμη και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ,ακόμη και εάν ήταν άρρωστος λειτουργούσε καθημερινά και για 365 ημέρες το χρόνο στο χωριό Κερπινή και σε δεύτερη πάντα λειτουργία τις μεγάλες εορτές στις Ρωγούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια.
   Με το ρολό του και το κυρός του κατάφερνε να δίνει πνοή ζωής στο ρημαγμένο μας χωριό. Ένα χωριό όπου από πρώην μεγάλο  κεφαλοχώρι ,μια μικρή ορεινή πολιτειούλα στις αρχές του προηγούμενου 20ου αιώνα (είχε 135 οικογένειες και 707 μόνιμους κάτοικους) τώρα με την απογραφή του 2011 αριθμεί 177 κατοίκους και όχι μόνιμους.
  Είχε καταφέρει με τη συνδρομή όλων των Κερπινιωτών και φίλων του χωριού μας  να συντηρηθούν και ανακατασκευαστούν γύρω στις 20 εκκλησίες και εξωκλήσια και επί των ημερών του είχαν χτιστεί γύρω στα 10 νέα εξωκλήσια.  Σήμερα δε το χωριό  αριθμεί 29 συνολικά εκκλησίες και εξωκλήσια όλα  σε λειτουργία!!!
  Το όνομα του και η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του, την ευφράδεια όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του. Ήταν πάντα παρόν και πρωτοστάτης σε κάθε καλό ή και κακό που περνούσε το χωριό μας και οι συμπατριώτες μας, αλλά ήταν και ένας πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς από γειτονικά μέρη ή ακόμη και από την Αθήνα οι οποίοι  παρευρίσκοντο  στις θείες  λειτουργίες που τελούσε όσο και τις αγρυπνίες.
   Πάντα σε κάθε λειτουργία, αλλά και κάθε μυστήριο που επιτελούσε θα έβγαζε με μεγάλη ευκολία ένα λόγο γεμάτο παραβολές, ο οποίος συνέπαιρναν και θα προσέλκυαν τον κάθε πιστό…
   Ήταν ένας ακούραστος και με ψυχικά χαρίσματα  και αποθέματα Ιερέας, από αυτούς που θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν και σε όλα τα ιερατικά στρώματα, αλλά και πολιτικούς ηγέτες αντίστοιχους εάν υπήρχαν είναι σίγουρο ότι θα ήμαστε σε καλύτερη μοίρα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: