Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Στην Κερπινή ο πρώτος αγώνας του 43ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας με συμμετοχές από κορυφαία ονόματα της Ελληνικής ποδηλασίας.

  
  Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε και σημαδεύτηκε ο
υψηλών απαιτήσεων και επιπέδου ποδηλατικός Γύρος Θυσίας «Κανέλλος Κανελλόπουλος» Ανδρών – Εφήβων την Παρασκευή 28 Μαΐου από Καλάβρυτα και τερματισμό την Κερπινή.

   Ο 43oς Γύρος Θυσίας συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έτσι η Περιφέρεια ενέταξε στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και αυτή τη σημαντική διοργάνωση που έχει ιστορικό περιεχόμενο.

  Ο Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας είναι ο ιστορικός αγώνας του ΠΟ Πατρών, ενός σωματείου που τιμά όσο λίγα το ρόλο του στην ανάπτυξη και προώθηση της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα Ο αγώνας υλοποιείται χάρη στη συνεργασία πολλών φορέων, αλλά είναι η ψυχή και η θέληση του ΠΟ Πατρών που κρατούν ζωντανή τη φλόγα και την ποιότητα της διοργάνωσης.

  Ο αγώνας αυτός, ήταν ο πρώτος αγώνας στα πλαίσια του 43ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας με ατομική χρονομέτρηση από Καλάβρυτα σε Κερπινή (11 χιλιομέτρων) που θα κορυφωθεί την Κυριακή 30 Μαΐου με τον μεγάλο αγώνα Πάτρα - Καλάβρυτα.

    Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία του Χωριού μας την  Κερπινή, όπου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές και ακολούθησε γεύμα για τους αθλητές στην πλατεία του χωριού από το Δήμο Καλαβρύτων.

  Συνδιοργανωτές του Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ» είναι η  ΠΔΕ (Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας), ο Δήμος Καλαβρύτων και ο   Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Υπήρχαν περίπου  80 συμμετοχές με κορυφαία ονόματα της Ελληνικής ποδηλασίας και κορυφαίους συλλόγους από ολόκληρη την χώρα και πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, Πολλοί χορηγοί της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Νασιώτης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και άθλησης κος Φλογεράς, κ.α.

Το συντονισμό της κυκλοφορίας είχε το Α.Τ. Καλαβρύτων ενώ συνέβαλε η Π.Υ. Καλαβρύτων, το ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  Ο Μίλτος Γιαννούτσος ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης «Κανέλλος Καννελόπουλος», που άνοιξε το τριήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα του 43ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας».

   Ο 24χρονος αναβάτης του ΑΟ Αίολος κάλυψε τα 11χλμ. της διαδρομής από τα Καλάβρυτα στην Κερπινή σε 21:21.07 και πήρε με χαρακτηριστική  άνεση την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Δεύτερος ήταν ο Εμιλιάνο Βίλα (ΠΟ Βόλος), με τον 24χρονο πρωταθλητή να σημειώνει 21:49.32. Ο 21χρονος Δημήτρης Χριστάκος συμπλήρωσε το τρίο των αθλητών που κατέβηκαν τα 22 λεπτά. Ο αναβάτης του ΑΣ Άλφα Καλλιθέας τερμάτισε σε 21:58.79, παίρνοντας και την 3η θέση στη γενική κατάταξη.


Οι 10 πρώτοι της κατάταξης

 

1.Μίλτος Γιαννούτσος (ΑΟ Αίολος) 21:21.07

2.Εμιλιάνο Βίλα (ΠΟ Βόλος) 21:49.32

3.Δημήτρης Χριστάκος (Άλφα Καλλιθέας) 21:58:79-Νέων Ανδρών

4.Γιώργος Μπουγλάς (Κρόνος Νίκαιας) 22:06.63

5.Μιχάλης Κορτσιδάκης (ΠΟΧ Ταλώς) 22:24.56

6.Διονύσης Δούζας (ΠΟ Πατρών) 22:25.56 – Νέων Ανδρών

7.Παναγιώτης Ξουρής (ΑΟ Αίολος) 22:35.03

8.Νίκος Δράκος (Διαγόρας Ρόδου) 22:38.05 –Νέων Ανδρών

9.Παναγιώτης Χριστόπουλος-Cheller (RV Pfeil Magstadt) 22:44.85

10.Παναγιώτης Καρατσιβής (ΠΓΣ Λάρισας) 22:48.38 – Νέων Ανδρών

Τα συνολικά αποτελέσματα


















Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα δείτε ΕΔΩ στο KΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια: