Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Άνοιξε το παλιό παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία Κερπινής και μας καλεί να γίνουμε μια παρέα και να ζωντανέψουμε λίγες από τις παλιές της δόξες…

  
Ένα ευπρόσδεκτο αεράκι ανανέωσης πνέει παρά τον καύσωνα των ημερών  στην πλατεία της Κερπινής κάτω από τον πλάτανο στα 1070μέτρα υψόμετρο με την υπέροχη δροσιά του και σε περιμένει να το επισκεφθείς.

   Άνοιξε και μας περιμένει το παλιό  παραδοσιακό καφενείο που ήταν κλειστό για χρόνια από τον Αντώνη και την Πόλυ Τριανταφύλλου, σε μια από τις καλύτερες πλατείες  κατά γενική ομολογία για χωριό, με τον ιστορικό και  επιβλητικό της Πλάτανο, απολαμβάνοντας και ατενίζοντας την καλύτερη  θέα που υπάρχει απέναντι στον Αγέρωχο Χελμό.

Ο Αντώνης και η Πόλυ μας έχουν συνηθίσει στα καλύτερα, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο τους εγχείρημα.

    Στα δρώμενα των ημερών με κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στο ομώνυμο εξωκλήσι του χωριού μας η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου όπου και τελέστηκε Θεία Λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας από τον νυν καθηγούμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων μαζί με τον Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ, παρουσία αρκετών πατριωτών και προσκυνητών.

 Ακολούθως και στις 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος στο εξωκλήσι του χωριού μας έγινε λειτουργία  μετ’ αρτοκλασίας , εδεσμάτων καθώς και με την  προσφορά του κλασικού βραστού από τον Παντελή Πριονά όπου προσθέτει μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση κάθε χρόνο τέτοια μέρα .

   Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π.Σεραφείμ καθώς  και ο συμπατριώτης μας Ιερέας Αριστείδης Πριονάς , οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση των παραδόσεων και της πνευματικής ζωής της τοπικής κοινότητας.

   Δείτε Πλούσιο Φωτορεπορτάζ από τον συμπατριώτη μας και πλέον μόνιμο κάτοικο του χωριού μας Παναγιώτη Παναγιωτίδη. Δεν υπάρχουν σχόλια: