Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

“Έφυγε” πλήρης ημερών η κα. Χρυσάνθη Γιόξα ,η μεγάλη δασκάλα του χωριού μας.

   Έφυγε από κοντά μας για την γειτονιά των αγγέλων, χθες 12-11-2022, σε ηλικία101 ετών, η μακροβιότερη γυναίκα του χωριού μας  η κα.Χρυσάνθη Γιόξα-Παναγιωτίδη,  

  Η κα.Χρυσάνθη, η υπέροχη αυτή γυναίκα  ήταν ένα φωτεινό  χαμόγελο και μια μεγάλη καρδιά που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για το ήθος, την Αρχοντιά, την Ευπρέπεια, την αγάπη της και την γλυκύτατα των λόγων της  μέχρι το τέλος της ζωής της.

   Η κα.Χρυσάνθη ακόμη και στα 100 της χρόνια, εξακολούθησε να είναι ένα πνεύμα ζωηρό, ανήσυχο, δημιουργικό, η αγαπημένη δασκάλα για το χωριό μας στα δύσκολα χρόνια μετά το Μαύρο Δεκέμβρη του 1943, μετά την ομαδική εκτέλεση των συγχωριανών μας από τους ναζιστές  Γερμανούς.

Αλλά και τα μετέπειτα χρόνια μέχρι  και την τελευταία της πνοή ,πάντα νοιάζονταν για το χωριό και όλους τους κατοίκους της, καθημερινά δε τηλεφωνούσε να μάθει τα νέα του χωριού και τι κάνουν οι συμπατριώτες της  .

Θυμάμαι μια επισήμανση που μου είχε πει κάποια στιγμή με έμφαση:

«Η σωστή λειτουργία ενός κράτους εξαρτάται από την ευαισθησία που δείχνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, κυρίως στην Παιδεία και στη Δικαιοσύνη»

              Το τελευταίο αντίο θα της πούμε την  Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 το μεσημέρι  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Παναγίας Θεοτόκου, στην Κερπινή.

Αιωνία η μνήμη της, καλό παράδεισο!

 

Θερμά συλλυπητήρια στους Οικείους της


Δεν υπάρχουν σχόλια: