Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

    Ο Πρόεδρος  της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα  και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή, Χαρίλαος Ερμείδης, αναφέρει τα εξής:

   " 80 χρόνια πέρασαν από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων την πιο Μαύρη Μέρα της Κατοχής για μας τους Καλαβρυτινούς, στις 13-12-1943.

  Οι Ναζί στρατιώτες του Τακτικού Γερμανικού στρατού της γνωστής και τώρα σε όλους μας Βέρμαχτ, θέλοντας να εξαφανίσουν κάθε μορφή αντίστασης σε όλη την Ελλάδα μα και στον Δήμο Καλαβρύτων έπεσαν σαν τα κοράκια στον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών και εκτέλεσαν όλους τους άνδρες από 12 ετών έως 80.   

    Εμείς, οι απόγονοι των εκτελεσθέντων, τιμώντας τους άδικα και αναίτια εκτελεσθέντες προγόνους μας, δεν σταματήσαμε αμέσως μετά από την ημέρα του Ολοκαυτώματος να θυμίζουμε στον κόσμο ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΉΣΟΥΜΕ κανέναν από αυτούς που εμπλέκονται στο στυγερό αυτό έγκλημα και να ζητάμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

   Γι' αυτό τον λόγο πραγματοποιούμε στις 8 Δεκεμβρίου 2023 την ημερίδα με θέμα την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και αποζημιώσεων, εστιάζοντας στις Γερμανικές Αποζημιώσεις που αφορούν ιδιαίτερα τους απογόνους των εκτελεσθέντων.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά να παρακολουθήσετε την ημερίδα στην οποία συμμετέχουν και μας τιμούν εξέχουσες προσωπικότητες,  που ασχολούνται επί σειρά ετών με τα θέματα αυτά.

Διαδικτυακά μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα στο κανάλι του Δήμου Καλαβρύτων στο Youtube https://bit.ly/kalavrita-channel.

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων που αναφέρεται σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στον Δήμο Καλαβρύτων και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας που πραγματοποιείται από την Ένωσή μας.

Σας περιμένουμε.

Με όλη μου την εκτίμηση.

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης

            Πρόεδρος 
Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου
για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα
και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.
Τηλ. επικ. 6946.17.58.53. e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com.
https://www.facebook.com/Ένωση-Θυμάτων-Καλαβρυτινού-Ολοκαυτώματος

====================================================================================








Δεν υπάρχουν σχόλια: