Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Χιονoδρομικό Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων, Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


Ξεπέρασαν τις 600 οι δηλώσεις συμμετοχής που υπέβαλλαν οι δρομείς για να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου Θυσίας «Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος».
Τον αγώνα δρόμου αυτόν και τις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Καλαβρύτων, θα τιμήσει, με την παρουσία και τη συμμετοχή της, η Ολυμπιονίκης, Αθανασία Τζουμελέκα.
Ο Αγώνας Δρόμου αυτός, θα διεξαχθεί την προσεχή, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και η εκκίνησή του θα γίνει στις 12:00 μ. από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, θα διανυθεί απόσταση 5.000 μέτρων, μέχρι την τοποθεσία Διασταύρωση προς Βραχνί και Σούβαρδο και επιστροφή, με άλλα 5.000 μέτρα, πάλι, στο Σταθμό Οδοντωτού Καλαβρύτων, διανύοντας, οι δρομείς, συνολικά, 10.000 μέτρα.
Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου, θα δοθεί στις 12:00 μ. της Κυριακής, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, ο οποίος θα τρέξει και στον Αγώνα Δρόμου.
Η διαδικασία των εγγραφών ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 7/12.
Τον αγώνα διοργανώνει, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και ο οποίος τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στους εκτελεσθέντες, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, Καλαβρυτινούς, κατά, την 13η Δεκεμβρίου 1943.
Για την καλύτερη, ασφαλέστερη και ανετότερη διεξαγωγή του Αγώνα Δρόμου αυτού, ο Δήμος Καλαβρύτων επισημαίνει και τα παρακάτω:
1.     Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλάβρυτα, του επαρχιακού δρόμου Πούντα – Καλάβρυτα, από τη Διασταύρωση προς Βραχνί - Σούβαρδο, μέχρι τα Καλάβρυτα και αντίστροφα, θα παραμείνει κλειστό για τη διέλευση οχημάτων, από ώρα 12:00 έως ώρα 13:30 της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διέλθουν, απ’ αυτό οι δρομείς και για λόγους ασφαλείας αυτών.
2.     Στο 6ο χιλιόμετρο του Αγώνα Δρόμου στη Στάση Κερπινής και στον τερματισμό του, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, θα προσφέρονται στους δρομείς, νερά, χυμοί και μπανάνες, αντίστοιχα, τα οποία τα προσφέρουν με χορηγίες τους οι επιχειρήσεις ΛΟΥΞ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ και ΚΡΙΝΟΣ, τις οποίες ευχαριστούμε.
3.     Όσοι δρομείς, θα βρίσκονται στα Καλάβρυτα, από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς συμμετοχής τους, από ώρα 17:00 έως 20:00 του Σαββάτου, από το Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων στην Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων.
4.     Όσοι δρομείς, φθάσουν στα Καλάβρυτα με λεωφορεία, αυτά, θα σταθμεύσουν, στο χώρο ακριβώς, κάτω, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
5.     Ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών, από το Δήμο Καλαβρύτων, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων και στρατιώτες, θα συμβάλλουν ώστε να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί άρτια, γρήγορα και με ασφάλεια, ο Αγώνας Δρόμου Θυσίας, αυτός.
6.     Κατά τον τερματισμό του Αγώνα Δρόμου Θυσίας, και την επιστροφή των δρομέων στον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων θα απονεμηθούν τα τιμητικά κύπελλα στους τρεις (3) πρώτους νικητές του Αγώνα Δρόμου Θυσίας από τους άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
Τιμητικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους στον Αγώνα Δρόμου Θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θα απονεμηθούν από το Δήμο Καλαβρύτων, και σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς του Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :