Σελίδες

Τοπικά νέα Πολ.Σύλλογος Οδοντωτός Αφιερώματα Εκδηλώσεις Κοινωνικά Απόψεις

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ακύρωση και αναστολή των δασικών χαρτών, ζητά, από το Συμβούλιο Επικρατείας, ο Δήμος Καλαβρύτων.

Ο Δήμος Καλαβρύτων ζητά την ακύρωση και την αναστολή των δασικών χαρτών. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:
  Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τις θέσεις – απόψεις του Δήμου Καλαβρύτων και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν, προκειμένου να υποστηριχθούν, η αίτηση ακυρώσεως και η αίτηση αναστολής, που έχει, ασκήσει ο Δήμος Καλαβρύτων, με τις οποίες ζητά την αναστολή και την ακύρωση, όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν στην πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών, στην περιφέρεια του Δήμου Καλαβρύτων.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, με την υπ’ αριθμ. 56/24-2-2017, απόφασή του, αποφάσισε την άσκηση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής, κατά των πράξεων ανάρτησης των δασικών χαρτών στην Περιφέρεια του Δήμου Καλαβρύτων και ανέθεσε τη σύνταξη και κατάθεσή τους, στην Αντιδήμαρχο Παΐων και Δικηγόρο κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, αμέσως μετά την κατάθεση των θέσεων του Δήμου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας δήλωσε: “Οι δασικοί χάρτες και το δασολόγιο είναι επιτακτική ανάγκη να συνταχθούν, γιατί συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Χώρας και του Δήμου μας. Η σύνταξή τους  όμως, δεν πρέπει και δεν μπορεί, να γίνει βεβιασμένα και να περιέχει σωρεία λαθών, ανακριβειών και παραλείψεων, οι οποίες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους δημότες και κατοίκους μας και ιδίως στους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας. Ο Δήμος Καλαβρύτων ανέλαβε την πρωτοβουλία, την ευθύνη και το κόστος, να προσβάλλει και να ζητήσει από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Χώρας μας, την αναστολή και την ακύρωση των διοικητικών πράξεων ανάρτησης των δασικών χαρτών.
Αυτό το πράξαμε, γιατί, έμπρακτα και όχι με λόγια και ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού, στηρίζουμε τους δημότες μας και ιδίως τους γεωργούς και κτηνοτρόφους των πόλεων και χωριών μας, που έχουν τα σοβαρότερα προβλήματα, από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες.
Αγωνιζόμαστε, θεσμικά, μεθοδικά και οργανωμένα, για την ευδοκίμηση των παραπάνω αιτήσεων μας.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως έχουμε ενημερώσει κατ΄ επανάληψη, οι δημότες και οι κάτοικοί μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, από τους αναρτημένους, δασικούς χάρτες, πρέπει να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους, κατ’ αυτών, μέχρι την 10η Μαΐου 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: